wagamama spustila nové vegánske menu

23. októbra 2018

Vieme, že jedlo má v sebe silu na zdvihnutie našej nálady a vášní. Točí sa okolo neho celý náš život. Veľa z nás prikladá zdravému životnému štýlu v súčasnosti veľký kredit. Nie len preto, aby sme sa vďaka tomu, čo konzumujeme, cítili lepšie, ale aj kvôli našej planéte a spolunažívaní so všetkými jej tvormi – aj toto je jednou z hlavných myšlienok vegánstva.

Uvedomujeme si, že vegánstvo nie je iba trend a životný štýl ale aj pohľad na svet. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli priniesť túto ideu do našich reštaurácií. Moderná gastronómia a súčasné trendy boli pre nás vždy veľmi dôležité a posúvali nás ďalej.

Predstavujeme vám preto naše nové vegánske menu, ktoré bolo v UK uvedené na trh minulý rok na jeseň a zožalo veľký úspech.

Čo môžete očakávať?

Niekoľko úplných noviniek, ktoré vznikli vďaka skúsenostiam nášho šéfkuchára z londýnskej centrály, ktorý sa vybral hľadať inšpiráciu do Japonska a Kórei. Zopár našich klasických receptov sme preformovali tak, aby vyhovovali aj vegánom – napríklad sme odstránili vajíčka alebo vymenili typ rezancov.

 

K vegánstvu pristupujeme naozaj zodpovedne – všetky jedlá a nápoje v našom vegánskom menu majú potvrdenie o tom, že sú vegánske produkty. Zelenina a ovocie sú certifikované na prípravu vegánskych jedál. Používame dokonca samostatné prístroje – špeciálny mixér, gril, fritézu a rovnako aj nástroje (kliešte, naberačky, nádoby..) aby neprišlo ku kontaminácii.

Vďaka chutiam, ktoré na cestách objavil, mohol vzniknúť napríklad aj nový kare burosu ramen. Predstavte si rezance udon ponorené v silnom zeleninovom vývare s karí, prekryté hubami a krehkým tofu obaleným v shichimi korení. Do výbuchu týchto chutí sa okamžite zamilujete ♥ A ešte aj vyzerá ako fešák, veď posúďte sami!

Ďalšou vegánskou novinkou v menu je yasai samla curry, ktoré bolo ocenené ako „Best vegan curry“ v rámci PETA Vegan Awards 2017. Toto voňavé kokosové karí podávame s citrónovou trávou, tofu, paprikami, shiitake hríbmi a s baby paradajkami. Nesmie chýbať biela ryža a dozdobenie jarnou cibuľkou s čili a koriandrom. Jednoducho dokonalá kombinácia jemnej chuti karí s príjemným ľahko-štipľavým záverom.

Okrem klasických jedál sme si pripravili aj vegánsky dezert (ktorý bol vytvorený špeciálne pre slovenských vegánov) a niekoľko vegánskych nápojov: dva nové druhy smoothies (banana flakes a green life style), vegánsku horúcu čokoládu, kokosové latté a vegánsky čaj genmaikukicha s praženou hnedou ryžou.

Chýbať nesmú ani naši obľúbení „klasici“, ako sú gyozy, raw salad, edamame fazuľky alebo polievka miso, ktoré sa perfektne hodia všetkým vegánom.

Nové menu sme už spustili, takže ho môžete ochutnať v Eurovea na nábreží Dunaja (Pribinova 8) alebo v obľúbenom rakúskom nákupnom centre – v Parndorfe. Tešíme sa na vás a sme dokonca presvedčení, že nové menu z času na čas osloví aj ne-vegánov. Dobrú chuť!