Trafo sme posunuli na vyššiu úroveň

7. decembra 2018

Vyšli sme si na párty do Trafa a neverili sme vlastným očiam. Klub sa zmenil takmer na nepoznanie, no stále za ním stojí ten istý personál s tou istou kvalitnou muzikou. Zaujímalo nás, čo teda prináša nová éra palácového baru a ako táto zmena prebiehala. O všetkom sa rozprávame s Matejom Roďomom, ktorý ho aktívne vedie už 6 rokov. Najprv zisťujeme, ako sa Matej dostal k svojej práci.

„Už od pätnástich som chcel robiť v gastre, preto som si vybral strednú školu so zameraním kuchár, čašník, barman. Ešte pred školou som začínal na rôznych akciách a keď som si potom spravil barmanský kurz, chytilo ma to úplne.“

Skromne spomína, že ho vtedy považovali za šikovného. Nepochybne mali pravdu, keďže sa hneď po skončení školy zamestnal v Trafe ako zástupca manažéra.To bolo ešte v roku 2006, keď sa bar otváral po prvý raz. Po šiestich rokoch fungovania sa Matej vypracoval na manažéra a Trafo sa krátko na to stalo súčasťou Medusa Group. Chceli sme vedieť, či za ten čas prebehli aj iné rekonštrukcie.

„Od otvorenia prebehli dve menšie rekonštrukcie, nazval by som to vizuálne úpravy. Menili sme opláštenie sedenia, DJ-ský pult a nejaké ďalšie drobnosti. Rekonštrukcia tohto rozsahu sa za celých dvanásť a pol roka nekonala.“

Je to skutočne rozsiahla prerábka celého priestoru. Možno svoj obľúbený klub na prvý pohľad nebudete môcť spoznať – nové farebné zladenie, LED efekty na stenách a svietiace doplnky všade v priestore. Najväčším zásahom je presun zadného baru do inej, väčšej miestnosti. Novú, sviežejšiu formu dostalo aj logo baru.

Pýtame sa, ako dlho trvajú práce takého rozsahu.

„Rekonštrukcia začala 8.10. zadným barom, predný bar sme zavreli na konci októbra a počas novembra sa Trafo úplne zatvorilo. Otvorenie sme naplánovali na 24.11. spolu s otváracou párty.“

Mesiac je na také zásahy skutočne málo času, ale pre ľudí, ktorí sa chcú v Bratislave dobre zabaviť, sa to môže zdať ako nekonečno. Na prerábke sa preto vraj pracovalo vo dne v noci. Podľa Mateja je to však dôležitý krok vpred.

„Chceli sme, aby mali ľudia niečo nové. Aby sa u nás cítili príjemne. Preto atmosféru nočného života posúvame ešte niekam vyššie. S tým súvisí aj nový nápojový lístok.“

O nápojovom lístku sme sa dozvedeli ešte to, že ponúka kvalitný alkohol z rodiny Pernod Ricard. Aboslut, Beefeater či Havanu si však môžete vychutnať aj v rámci vynoveného bottle service. Obľúbený drink tak dostanete v jednom balíčku s nealkom a s extra pochutinami ako olivy, čokoláda či pražené mandle. V ponuke je aj nový craft beer a 10 nových drinkov.

O nápojový lístok sa stará Tomáš Holec, s ktorým sme sa na našom blogu rozprávali o svetovo unikátnych drinkoch, ktoré pripravoval pre reštauráciu wagamama. Mateja sme sa spýtali, či má už medzi novými drinkmi svoj obľúbený.

„Ja nepijem alkohol, takže nemám ani nijaký obľúbený drink.“ „Barman, ktorý nepije alkohol? Čo ťa teda baví na tvojej práci?,“ pýtame sa prekvapene.

Odpovedá, že má rád prácu s ľuďmi, s profesionálnymi nástrojmi. V minulosti robieval aj zábavnejšie veci ako flaring – malé barmanské šou s vyhadzovaním fliaš. Nadviažeme na to a na rovinu sa spýtame, či si po rokoch manažovania ešte trúfa postaviť sa za bar.

„Keď treba, stojím aj za barom. Napríklad, toto leto bolo dosť hektické a keď boli ľudia po dovolenkách, trávil som veľa času za barom.“

Napadá nám: „Nočná práca musí byť náročná na zladenie s osobným životom. Ako to zvládaš?“

„Na nočnú prácu a nočný život nedám dopustiť. Má to svoje čaro. Som už tak nastavený, že cez týždeň sa venujem športu, manželke, voľnému času a od štvrtka do soboty sa venujem viac práci.“

Prezradil nám aj to, že svoju manželku spoznal tiež v Trafe. Onedlho sa im narodí dieťatko, preto sa lúčime s prianím úspechov doma aj v práci. V čase, keď sme robili tento rozhovor, totiž ešte nebolo isté, že sa rekonštrukcia podarí podľa plánu – nové Trafo sa vtedy malo otvárať o 9 dní a pred sebou malo ešte kopec práce.

Našťastie, teraz už vieme, že všetko dopadlo na výbornú a sme radi, že ste to zažili tiež:

Ak ste sa ešte neboli pozrieť na novú úroveň nočného života v Bratislave, Matej a celý tím Trafa sa na váš tešia pri najbližšej párty.