Tradičná chuť Japonska u vás doma

15. februára 2021

Treba predstavovať ramen?

Dvomi slovami: rezancová polievka. Ale nie hociaká! Sú rôzne spôsoby prípravy a variácií ramenu, ale jedno sa nemení, srdcom ramenu sú rezance a jeho dušou extra silný vývar.

Ramen je tradičná japonská fast-food pochúťka, ktorá sa spája s rôznymi rituálmi a tradíciami. Hovorí sa, že ramen musí prejsť všetkými zmyslami. Od vnorenia tváre do horúcej pary, vdýchnutí arómy, až po prvé sústo rezancov. Ale pozor! Rezance sa neprežúvajú. Prináša to vraj smolu. Namiesto toho, treba sŕkať ramen nahlas a naplno, čím vzdávate vďaku tomuto skvelému jedlu.

Ramen od wagamama

Recept na ten správny ramen, sme si nemohli vypýtať od nikoho iného ako od našej wagamama. wagamama je sieť reštaurácií s ázijskou kuchyňou, inšpirovanou Japonskom, pôsobiacia vo viacerých krajinách. Pripravuje tie najlepšie a najznámejšie rameny. Niet sa čo čudovať, že sa popularite teší čoraz viac a viac aj u nás.

Ako pripraviť wagamama ramen

Je veľa spôsobov, ako pripraviť wagamama ramen. Môžete do ramenu pridať kuracie prsia, kukuricu, vajíčko, špenát, tofu, krevety a ponoriť ich do polievky s rezancami. Každá ingrediencia dáva ramenu jedinečnú chuť. Dochutenie a ozdobenie je na vás. Môžete použiť jarnú alebo červenú cibuľku, koriander, chilli a limetku. V týchto chladných dňoch vás najviac zahreje chilli chicken ramen. Ingrediencie a príprava nižšie.

Copy of chilli chicken ramenWagamama BegelART 007 13.02.20 1

Ingrediencie na domáci chilli chicken ramen

500 ml silného kuracieho vývaru
30ml omáčky sriracha
150g vaječných rezancov
marinované kuracie prsia
hrsť fazuľových klíčkov
¼ červenej cibuli, nakrájanej nadrobno
jarná cibuľka
čerstvé čili, nakrájané na plátky
na marinovanie kuracieho mäsa:
2 lyžice sójovej omáčky a 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
dozdobenie:
pár vetvičiek koriandra, ¼ limetky

Príprava:

  1. pripravte si marinádu, vložte do nej kuracie prsia a nechajte marinovať jednu hodinu, následne ich vložte do trúby a pečte pri teplote 45°
  2. uvarte vaječné rezance (postupujte podľa pokynov na balíku)
  3. akonáhle sú rezance uvarené, sceďte ich a vložte do misky na ramen
  4. rezance polejte srirachou a horúcim kuracím vývarom, premiešajte, aby sa rezance oddelili
  5. nakrájajte upečené kuracie mäso a vložte ho do misky na rezance
  6. do misky pridajte čerstvo nasekané prísady a ozdobte limetkou a koriandrom

 

Nezabúdajte, ramen chutí najlepšie, keď je pripravený s láskou a ešte lepšie, keď si ho vychutnáte s priateľmi.