Tomáš Sika

27. apríla 2015

Tomáš Sika

Brand Chef siete pivární Klubovňa a reštaurácie La Pala

Tomáš ako Brand chef zastrešuje kuchynský produkt siete Klubovňa a poskytuje podporu kolegom šéfkuchárom. Ako šéfkuchár otváral úplne prvú Klubovňu, Centrálnu, v marci 2014. Od samého začiatku pracoval na kreovaní tohto úžasného pivárenského konceptu.

V detstve však ku vareniu nemal žiadny špeciálny vzťah. Keď ale prišiel čas rozhodnúť sa o svojej budúcnosti a kariére, vybral si dráhu kuchára. Po doštudovaní viedli jeho kroky do školskej kuchyne bratislavského gymnázia, pretože to bola povinnosť, ktorá sa viazala na jeho štúdium. Tomáš sa vždy snažil robiť všetko najlepšie ako vie a preto začal na sebe pracovať. Ozajstnú kuchársku školu života dostal, až keď sa mu podarilo získať prácu vo vidieckej reštaurácii v Rakúsku. Po čase sa vypracoval na hlavného kuchára počas večerných služieb a ako kariérne rástol, rástlo aj jeho kuchárske sebavedomie.

V jeho súčasnej pozícii Brand chefa sa kĺbi manažérska aj kuchárska zručnosť. Momentálne má na starosti 4 Klubovne, viac ako 40 kuchárov a to číslo bude narastať, keďže je plánované otvorenie ďalších Klubovní po celom Slovensku. Neustále hľadá ten najlepší produkt pre klubovňácky koncept, pretože kvalita a moderné technológie sú pre neho samozrejmosťou. Sám je vyznávačom jednoduchého zrozumiteľného jedla a presne také sa snaží podávať aj v Klubovni. Jednoduché, domácke a hlavne dokonalé a poctivo uvarené.