Tomáš Holec

4. júna 2015

Tomáš Holec

Bar Executive 

Tomáš posilnil náš tím v septembri 2014. Ako Bar Executive pre celú Medusa Group sa stará o kompletný barový produkt. Zostavuje nápojové lístky pre všetky prevádzky, ale najmä, prináša našim zákazníkom nové chute a trendy. Okrem toho motivuje a školí viac ako 300 barmanov a barbackov a  má pod palcom našu unikátnu Medusa Cocktail Competition.

To, že Tomáš začal pracovať v gastronómii bola iba náhoda. Po skončení športového gymnázia odišiel študovať do Anglicka, kde si privyrábal prácou v bare. V Londýne dostal šancu učiť sa a pracovať s tými najuznávanejšími ľuďmi v odbore. Mimo iného vytváral aj špeciálne kokteilové menu pre významné eventové spoločnosti či inovatívne kokteily na zákazku. Venuje sa publikácií článkov o nových trendoch v mixológii.

Pri vymýšľaní nových kokteilov a zostavovaní nápojových lístkov sa Tomáš snaží o to, aby v ňom boli kokteily, ktoré sú zaujímavé svojim vzhľadom a využili sa v nich netradičné ingrediencie, čoho výsledkom sú zaujímavé nové chute. Najradšej experimentuje a dáva dokopy také chute, ktoré si človek nevie spolu predstaviť, a už vôbec nie ich piť. Nebojí sa používať suroviny, ktoré by ste v kokteile vôbec nečakali, ako snehové pusinky, cukrová vata či cibuľové chutney! Nikdy nepohrdne dobrou whisky alebo obľúbeným kokteilom Old Fashioned, ktorý sám vždy pripravuje v zaujímavých variáciách.