Testujeme zamestnancov

7. mája 2020

TLAČOVÁ SPRÁVA: MEDUSA otestuje na nový koronavírus kľúčových zamestnancov vo všetkých otvorených prevádzkach

Peter Štecko: Chceme byť lídrami nielen v gastre, ale aj v hygiene.

Od včera, 6.5.2020, je čiastočne otvorených 11 reštaurácií najväčšej slovenskej gastroskupiny Medusa. Zákazníci si môžu pri dobrom jedle a nápojoch posedieť, pri dodržaní všetkých hygienických a anti-pandemických opatrení, tam, kde je k dispozícii vonkajšie sedenie.

Medusa sa preto okamžite rozhodla otestovať svojich 80 najexponovanejších zamestnancov v otvorených prevádzkach, aby bolo isté, že nikto z nich nie je nositeľom vírusu SARS-CoV-2.

Denne, aj v týchto podmienkach, obslúžime stovky ľudí. Zatiaľ sme medzi zamestnancami nikoho s vírusom nezaznamenali. Chceme mať ale istotu a našim hosťom garantovať, že naše jedlo a reštaurácie sú bezpečné minimálne tak, ako tomu bolo pred vypuknutím koronakrízy,“ hovorí CEO skupiny Peter Štecko. „Tieto testy budeme u kľúčových členov tímu, v každej reštaurácii, opakovať každé dva týždne,“ pokračuje Štecko a dodáva: „Čaká nás ťažké obdobie, bez zahraničných turistov, so zníženou kapacitou prevádzok, kratšími otváracími hodinami, s obozretnými hosťami a so zvýšenými nákladmi na hygienu. Minimálne jeden aspekt rozhodovania v zákazníckej dileme, či ísť jesť von, alebo zostať doma, ale dúfam, takto vyriešime v náš prospech. Chceme byť lídrami nielen v gastre, ale ja v hygiene.“

Výsledky rýchlotestov bude mať Medusa k dispozícii už vo štvrtok pred predĺženým víkendom. Zároveň pôjdu vybraní kľúčoví zamestnanci z každej prevádzky, ktorí prichádzajú do kontaktu buď s hosťami alebo pri príprave jedla aj na certifikované testy do súkromných laboratórií. Výsledky týchto testov bude mať Medusa k dispozícii do týždňa.

shutterstock 1656883729