Renesancia v Primi

19. mája 2016

Návrat ku koreňom klasických koktailov, jednoduchosti, bylinkám ale i prekvapujúcim chutiam a netradičnému servírovaniu.  O tom je nový nápojový lístok siete reštaurácii Primi.

„Myslím si, že renesancia je presne to správne slovo, ktoré vystihuje nový nápojový lístok Primi. Rovnako ako v umení či móde, aj v gastronómii sa každý rok objavujú nové trendy, niečo, čo je „in“. Obvykle sa tieto trendy po dekádach vracajú späť a presne to náš nový lístok vystihuje,“ povedal Tomáš Holec, Bar Executive Medusa Group.

Výraznou zmenou prešla každá kategória nápojového lístku, ale tou najvýraznejšou bezpochyby koktaily. Populárne džúsové koktaily zo začiatku 21. storočia nahradili koktaily bez džúsov a sirupov, založené na čerstvom ovocí a zelenine, prípadne marmeláde, domácom sirupe, domácich zmrzlinách a iných trendy surovinách, ktoré vyrábame priamo na bare. Vďaka tomu a nižšiemu počtu surovín v jednotlivých koktailoch sa nám podarilo dosiahnuť to, že zákazník ucíti každú zložku svojho nápoja a nie len zmes chutí, ktoré nedokáže rozpoznať.

Výrazne sa zmenšil aj ich počet. Z pôvodných cca 170 na iba 25, ktoré sú ale vybrané a pripravované tak, aby množstvo chutí a charakteristík uspokojilo drvivú väčšinu našich klientov. Odporúčame ochutnať napríklad koktaily na báze ginu. Bumble Bee, ktorého osviežujúci charakter spočívajúci v spojení ginu s malinami a medom, ktorý servírujeme v kempingovom hrnčeku, okúzlil väčšinu našich čašníkov pri každej z degustácii a verím, že si ho obľúbia i naši zákazníci. V Breakfast Martini kombinujeme gin spolu s pomarančovou marmeládou, citrusmi a pomarančovým likérom a podávame ho s toastom natretým už zmieneným džemom.

xh MAT2300breakfast martini

Ďalšou výraznou zmenou prešla i kategória nealkoholických produktov, ktoré si vyrábame a ktorými sú limonády a najnovšie i freshe, smoothie, ale i milkshaky z domácej zmrzliny (jahodovej/čokoládovej/banánovej/orieškovo-karamelovej) a mlieka. Základom pre limonády je vždy samotná čerstvá surovina, ktorá tvorí jej chuť a nie je dochucovaná umelými sirupmi alebo soft drinkami, ktoré by prehlušili chuť samotnej suroviny. Pri vašej najbližšej návšteve Primi určite vyskúšajte Kumquat and Sage lemonade, kombináciá je pre Slovensko trochu neobvyklá. Hrajú v nej prím práve exotické kyselkavé kumquaty spolu s pomarančom a šalviou, zaobalené do lahodnej chuti vanilkou.

Nový nápojový lístok môžete ochutnať vo všetkých bratislavských Primi, ako aj v košickom a viedenskom.