Peter Duranský

2. júla 2015

Peter Duranský

Head Chef Medusa Restaurant & Club, Viedeň

Peter začal svoju kuchársku kariéru už ako pätnásťročný študent. Vyučil sa v prestížnej bratislavskej reštaurácii Le Monde, kde pôsobil osem rokov. Rok strávil na pozícii Sous Chef v päťhviezdičkovom hoteli Albrech a odtiaľ prešiel do renomovanej reštaurácie Camouflage, kde pracoval dva roky taktiež na pozícii Sous Chef a následne rok ako Head Chef riadil kuchyňu.

Peter sa veľa naučil aj počas stáže v reštaurácii Brygas v nórskom meste Lofoten. Aj na základe týchto skúseností sa mu podarilo obsadiť druhé miesto v slovenskom národnom kole najprestížnejšej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or. O tom, že patrí medzi špičku vo svojom odbore svedčí aj jeho pravidelné umiestnenie medzi Top šéfkuchármi Slovenska podľa Gurmán Awards (2012-2015).

V roku 2012 dostal Peter ponuku od Medusa Group otvoriť reštauráciu Medusa Restaurant & Club vo Viedni. Táto pozícia mu umožnila sa ešte viac medzinárodne rozvíjať. Peter sa sústredí najmä na medzinárodnú kuchyňu, ktorou je Medusa vyhlásená. So svojim tímom 14 kuchárov sa pri príprave jedál zameriava na každý jeden detail. Každý kuchár musí svoju sekciu (predjedlá, dezerty, gril, pasta, prílohy) zvládať na 110% tak, aby každý jeden hosť odchádzal z reštaurácie maximálne spokojný. Aj preto neprestáva rozvíjať svoje schopnosti a vždy keď je to možné, navštevuje zahraničné kuchárske semináre, alebo sa inšpiruje svetovými kuchárskymi knihami.