Party food 2

13. apríla 2015

Teľací tatarák s Jamon serrano, parmezánovým chipsom, kaparami, krémom z pečeného cesnaku a chrumkavými mandľami

Na 4 ks budete potrebovať:

100g teľacia sviečkovica 2ml olivový olej
80g jamon serrano  ​ tymian
30g parmezán soľ
20g hladká múka čierne korenie
1ks žĺtok
20g kapary veľké
30g mandle
40g cesnak
 10g kyslá smotana
15g červená cibuľa
25g mascarpone

Postup:

Teľaciu sviečkovicu si nakrájame na malé brunois (kocky o priemere 2-3mm), ochutíme soľou a čiernym korením. Cesnak v šupke pokvapkáme olivovým olejom, pridáme tymian a dáme piecť do rúry pokiaľ nebude cesnak úplné mäkký vo vnútri. Potom ho vytlačíme zo šupky a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme mascarpone a  kyslú smotanu.

Nastrúhaný parmezán zmiešame s hladkou múkou, žĺtkom a urobíme cesto, ktoré rozvaľkáme na silikónový plech a pečieme v rúre pri teplote 160°C cca 5-7 minút.

Ošúpané celé mandle dáme na plech a sušíme v rúre pri teplote 140°C kým nie sú opečené krásne do zlata. Kapary si nakrájame na plátky a servírujeme ku tataráku.