Ochutnajte najlepšie jedlo na svete

6. októbra 2016

Jedno z 13 detí na našej planéte trpí hladom. Najviac detí ohrozených podvýživou je v Ázii a Afrike – znamená to, že nemôžu dostať dostatočne kalorickú stravu na to, aby sa ich telo a mozog mohli riadne rozvíjať. Humanitárna organizácia MAGNA pomáha bojovať proti podvýžive už od svojho vzniku v roku 2001 a prostredníctvom svojich projektov už zachránila tisíce detí.

Základným liekom na podvýživu je špeciálna terapeutická strava, ktorá obsahuje všetky potrebné živiny, aby sa dieťa z podvýživy vyliečilo. Pri príležitosti dňa Boja proti hladu, ktorý je každoročne 16.októbra, sme sa rozhodli aktivity organizácie MAGNA podporiť.

Príďte si k nám dať to najlepšie jedlo na svete. Darujte 1 € pri platení a Medusa Group prispeje rovnakou sumou na boj proti hladu. Pomôcť zachrániť detský život môžete v prevádzkach Primi v Eurovea, Kubu v Auparku a Bory Mall, Mercado & Mlska  a Presto v Digital Park II od 10.10. do 16.10.2016.

13419 MAGNA Najlepsie jedlo na s

13419 MAGNA Najlepsie jedlo na s Copy 1

 

Fakty o podvýžive

Na celom svete trpí podvýživou 50 miliónov detí. To je desaťkrát toľko ako obyvateľov Slovenska. Z toho ťažkou podvýživou, ktorá bezprostredne ohrozuje život, trpí 16 miliónov detí. Každoročne na podvýživu zomrie približne 2 milióny detí.  Odhaduje sa, že len 15% podvyživených detí ma prístup k zdravotnej starostlivosti, v niektorých krajinách je to ešte menej.

Okrem množstva zdravotných komplikácií trpia podvyživení detský pacienti spomaleným až zastaveným rastom a psychomotorickým vývojom,  k čomu prispieva aj ich oveľa vyššia chorobnosť. Podvyživené deti sú okrem nízkej hmotnosti zoslabnuté, malátne, bez energie, takže obvykle nevládzu vykonávať bežné činnosti. Nedokážu sa sústrediť, a teda ani vzdelávať. Zaujímavé je, že podvýživa ako problém prechádza v komunitách z generácie na generáciu – podvyživené mladé ženy porodia podvyživené dcéry a tým sa zase narodia podvyživené deti.

MAGNA sa liečbe a predchádzaniu podvýžive venuje už od roku 2001 v krajinách ako Kambodža, Južný Sudán, Konžská demokratická republika, Sýria a Keňa. Vďaka svojim projektom už zachránila tisíce detí.

K liečbe akútnej podvýživy používa hotovú terapeutickú stravu, ktorá vylieči u väčšiny detí akútnu podvýživu bez komplikácií v priebehu 8-12 týždňov. Je to jednoduché riešenie podvýživy v teréne. Obsahuje obohatený mliečny prášok a dodáva všetky živiny, ktoré podvyživené dieťa potrebuje na doplnenie nedostatkov a naberanie váhy. MAGNA používa terapeutickú stravu vo všetkých svojich nutričných programoch.

Tešíme sa na vás!