Najlepšie YouTube kanály o varení

1. júna 2018

Od krájania cibule cez výber toho najkvalitnejšieho ovocia až po prípravu dokonalého steaku, každý kuchár má svoj vlastný prístup. A keďže milujeme jedlo a varenie, vytvorili sme zoznam YouTube kanálov, ktoré stoja za sledovanie.

Musíme však pridať aj upozornenie – hrozí neprekonateľná chuť do jedla a odkladanie pracovných povinností.

Ste pripravení?

Aden Films

Spravte si chuť na ázijskú kuchyňu s Aden Films. Kamera bez komentára vás prevedie po klasických streedfoodoch aj kvalitných reštauráciách. Morské plody, mäso, polievky aj sladkosti – určite si prídete na svoje.

Pomalé, príjemné zábery sú skvelým oddychom počas rušného dňa a najmä tesne pred obedom.

Cooking With Dog

Keď ste už správne naladení na Áziu, môžete si ju rovno sami navariť. Recepty na kanáli Cooking With Dog vás pobavia angličtinou s vtipným prízvukom, ale aj skvelo pripravia na japonskú kuchyňu u vás doma.

The Victorian Way

Tento seriál na kanáli English Heritage je ideálny pre milovníkov jedla a histórie. Dobovo oblečená žena varí ako vo viktoriánskej dobe. Recepty, štýl vyjadrovania aj väčšina pomôcok zodpovedá presne tomuto obdobiu. Videá sú spracované veľmi kvalitne, takže určite stoja za pozretie.

Ballistic BBQ

Greg na svojom kanáli robí americkú klasiku – burgre, bôčiky, rebierka a všetko, čo je vhodné pripravovať na grile. Obzvlášť s ohľadom na blížiace sa leto je Ballistic BBQ skutočne výživné pozeranie. V rámci seriálu Copycat nájdete špeciálne návody, ako si doma pripraviť kópie burgrov veľkých amerických reťazcov.

Medzi staršími videami je dokonca ukrytý aj recept na Big Mac.

AlmazanKitchen

Definícia slova foodporn. Zároveň ďalší z kanálov, kde nie je počuť hovorené slovo, iba čisté zvuky varenia a prírody. Jeho zakladatelia pripravujú všetko na ohni, väčšinou v divočine a z prírodných surovín.

Pre dobrodružnejších z vás môže byť kanál inšpiráciou vo varení aj podnetom na príjemný výlet.

Alex French Guy

Veľmi príjemný, mladý Francúz ide vo svojich videách hlboko do kuchárskych techník. Opiera sa o fakty a teóriu, potom všetko sám vyskúša a vy tak dostanete kompletnú analýzu pracovného postupu.

Ak sa zaujímate o varenie, Alex je pre vás must-have.

Steve1989MREInfo

Na koniec sme si pre vás prichystali jednu špecialitu. Tento kanál je, naopak, vhodný až po jedle, pretože citlivejších by mohla okamžite prejsť chuť.

Steve zbiera skutočné potravinové dávky určené pre vojakov z rôznych krajín a postupne ich ochutnáva. Zásoby sú však často pozostatkom svetových vojen, a tak sú konzervy už pár desaťročí odležané.

Táto bola, napríklad, stará viac než 100 rokov:

Steve vás síce nenaučí nič o varení, ale určite vám rozšíri obzory. Podobne aj zvyšných šesť kanálov, ktoré prešli od Ázie cez Anglicko až po Ameriku. Veríme, že ak sme vás aj neinšpirovali priamo k vareniu, minimálne ochutnáte nejakú novú zahraničnú kuchyňu.