Mint – srdcom remeselná pekáreň

20. mája 2021

Inšpirovaní spomienkami na detstvo a letnými prázdninami u starých rodičov, sa vraciame k pôvodným remeslám, lokálnym surovinám, ručne spracovaným potravinám a k pečeniu. Posledné mesiace sme pracovali na našom novom projekte Mint – remeselná pekáreň, spojená s kaviarňou a kávou, ktorú si sami pražíme a s bistrom, ponúkajúcim čerstvú sviežu stravu. Toto je Mint.

Cafe Bistro Bakery.

mint social 2021 06 post chleba 6

Pekáreň

Sme remeselná pekáreň, v ktorej si každý príde na svoje. Ponúkame širokú škálu chlebov a pekárenských produktov, s tradičným využitím kvásku, myslíme aj na zdravé varianty a maškrtné jazyky. Nájdete u nás pestrú ponuku kysnutých koláčov a zákuskov.

To, na čo sa však môžete tešiť, sú naše kváskové chleby. Naše cesto zreje 3 hodiny pri izbovej teplote, pričom ho každú pol hodinu prekladáme a následne modelujeme. Bochníky vkladáme do ošatky, v ktorých prebieha sekundárna fermentácia chladným kysnutím.

V našej pekárni nájdete kváskový pšenično-ražný chlieb, je to klasický biely chlieb francúzskeho typu, ktorý vzniká miešaním múk a skladá zo 70% podielu pšenice a 30% podielu raže. Zvonku je krásne chrumkavý a vo vnútri s jemnou striedkou a peknými vzduchovými bublinami. Zo pšenično – ražného cesta nájdete u nás aj francúzske bagety.

Náš pšenično- ražný viaczrnný kváskový chlieb obsahuje tekvicu, slnečnicové semienka, ľan, sezam, celé obilie pšenice, raž a vločky. Zrná fermentujeme, čím zvyšujeme ich výživové hodnoty. Vďaka tradičnému kvásku z múky a vody je chlieb stráviteľnejší, chutnejší a výživnejší, čomu dopomáhajú pridané zrná.

Kváskový pšeničný chlieb je klasický biely chlieb, ktorý nepotrebuje veľa surovín, aby chutil skvele. Múka, voda, soľ a ruky našich šikovných pekárov. Tak málo stačí k dokonalej chuti. Nájdete u nás aj pšenično kváskové bagety.

Veríme, že obľube sa bude tešiť náš ochutený kváskový pšeničný chlieb – tekvicový.  Ide o klasický biely chlieb s pečenou hokaido tekvicou, ktorá je vmiešaná do cesta spolu s tekvicovými jadierkami. Chlieb je žltkastej farby a výbornej chuti.

mint social 2021 06 post cesto 2

Kto to vie s cestom lepšie ako Taliani? Inšpirovali sme sa talianskymi tradíciami a v našej pekárni sa môžete tešiť aj na focaccie a cabiatty!

Ciabatta je taliansky biely chlieb, ktorý sa pripravuje z hladkej pšeničnej múky T650, s 80% použitím vody, čo zaručuje chrumkavú kôrku a pórovitú striedku.

Focaccia je talianske chlebové pečivo s cestom podobným pizze. Focaccia se ochucuje olivovým olejom, soľou, bylinkami a cibuľou, syrom či mäsom. Focaccia sa konzumuje samostatne, ako príloha k rôznym pokrmom, ale aj ako sendvičový chlieb. V Minte sa môžete tešiť na rad rôznych typov Focaccie, od obložených po plnené.

Otvárame čoskoro, príďte nás ochutnať!