Michal Krasňanský

8. júna 2016

V rámci siete Klubovňa sme vám už predstavili Brandchefa Tomáša Siku. Dnes vám prinášame rozhovor s Michalom Krasňanským – manažérom prevádzky Ružinovská Klubovňa, ktorá nedávno oslávila jeden rok svojho pôsobenia. Michala sme si počas nabitého popoludnia odchytili na krátky rozhovor.

Michal, čo ťa prilákalo do sveta gastronómie a prečo práve Medusa Group?

Vlohy a chuť do tejto práce som zdedil po mamine, keďže tá dodnes vyučuje gastronómiu na hotelovej škole, kde som vyštudoval aj ja. Po škole som si v rámci gastronómie prešiel mnohými prevádzkami rôzneho typu (od nenápadných krčiem, cez kaviarne či reštaurácie a hotely), kde som stále naberal nové skúsenosti, učil sa množstvo nových vecí a spoznával nových ľudí. A práve jeden z týchto ľudí mi povedal o Medusa Group. No a keďže tá je top gastro firmou na Slovensku, tak som neváhal a rozhodol sa práve pre ňu.

Momentálne pracuješ ako Generálny Manažér v Ružinovskej Klubovni, aká bola tvoja cesta až na túto pozíciu?

Začínal som v bývalom Flowers ako vedúci smeny, a keď sa začali otvárať Klubovne (a ja mám veľmi rád pivko), tak som svoju pozornosť namieril tam a bol som jeden z tímu ľudí, ktorí pomáhali celý tento brand rozbehnúť. V Centrálnej Klubovni sa mi podarilo dosiahnuť prvé povýšenie – na pozíciu Floor Managera a po krátkom čase som sa v rámci tejto pozície presunul do Ventúrskej Klubovne. A keďže som túto funkciu vykonával zrejme správne, tak mi po určitom čase bola ponúknutá pozícia práve generálneho manažéra tu v Ružinovskej Klubovni.

Povedz nám aké to je riadiť takúto prevádzku?

Mnohokrát je to veľmi náročné. Ja sám som si myslel, že nemôže byť lepšia práca ako robiť manažéra, pretože som nevedel všetko, čo táto práca naozaj obnáša. Človek na tejto pozícii má pod sebou veľký tím ľudí a musí dbať na to, aby práca, ktorú ľudia vykonávajú, bola stopercentná, ale zároveň ich musí aj motivovať, aby ich práca bavila. Na druhej strane som aj ja zamestnanec a mám svojich nadriadených, takže musím vyhovieť všetkým stranám, samozrejme aj zákazníkom. Taktiež pri tejto práci treba byť veľmi empatický a treba poznať a vedieť pochopiť svojich zamestnancov.

Pomáha ti v práci to, že tvoja prevádzka patrí do siete a teda nie je osamotená?

Má to svoje výhody aj nevýhody. Na jednej strane ak treba niečo riešiť alebo dať nejaký návrh, sme na to viacerí, ale zas niektoré veci nemôžem riešiť sám, keďže patríme pod brand. Ale veľkou výhodou je, že ak potrebujem s niečím pomôcť, tak viem, že sa môžem spoľahnúť na svojich kolegov z ostatných Klubovní.

A čo máš na svojej Klubovni najradšej?

Je to určite môj tím ľudí, domácky pôsobiaci interiér a napr. aj také parkovacie miesta. 🙂

Ako vyzerá tvoj bežný deň? Čo všetko robíš?

Je to veľmi individuálne, ako generálny manažér musím riešiť všetko. Niekedy spracovávam administratívu v kancelárii, inokedy pomáham v prevádzke, napr. tým, že pomôžem čašníkom, barmanov či kuchárom. Keďže sme veľká firma, tak moja práca nie je len v prevádzke, ale aj v centrále Medusa Group, kde sa zúčastňujem rôznych stretnutí či školení.

V Klubovniach sa nedávno menilo menu, ktoré jedlá si už stihli zákazníci obľúbiť? A ktoré z nich je práve tvojím favoritom?

Toto je tiež veľmi individuálne, pretože ako sa hovorí: „sto ľudí, sto chutí“. V rámci nových jedál si ľudia najčastejšie objednávajú hamburger, bravčovú panenku a krídelká. No a tieto tri sú aj mojím favoritom.

A na záver nám povedz čo robíš, keď nepracuješ? Aké sú tvoje záľuby?

Voľný čas trávim aktívne športom či pasívne relaxom doma pri televízore či v lete vonku pri vode. Mám rád takmer všetky letné športy, najviac ale futbal a squash.