Mercado & Mlska

28. októbra 2015

MERCADO bolo od začiatku konceptom čerstvej kuchyne so surovinami „priamo z trhu“ s uvoľneným stylingom streetfoodu a multikulti kuchyňou. Mladý a invenčný šéfkuchár Tomáš Falb v spolupráci so slovenskou špičkou v zdravom varení, uznávanou blogerkou, tvorkyňou blogu „Terapia jedlom“, Silviou Horeckou vytvorili zaujímavú a nekonvenčnú fúziu zdravých jedál, niekedy až s drzou kombináciou veľmi konvenčných lokálnych surovín a chutí s experimentálnymi koreninami a bylinami.

2015 10 MERCADO MLSKA 950x600 4

Tomášovi a Silvii sa podarilo vytvoriť jedlá dennej chute s nádychom tej akurátnej inakosti, ktoré sú veľmi blízke aj nám, úplne bežným „konzumentom otvoreného typu“, ktorí sa nehlásime k žiadnemu extrémizmu v jedle, ale nie je nám jedno, čo jeme. Preto v Mercade nájdete len určité postupy spracovania a úpravy jedál, len niektoré typy a druhy potravín. Áno, vďaka nesmierne prínosnej spolupráci so Silviu Horeckou aj vieme, prečo sa rôzne druhy potravín, bylín a korenín kombinujú tak, ako v našom menu a každá jedna surovina má svoj presný význam. Áno, my naozaj vieme, čo, odkiaľ a prečo kupujeme a servírujeme na stôl.

2015 10 MERCADO MLSKA 950x600 5

To je aj dôvodom, prečo sme sa rozhodli mať v ponuke výlučne vína zo slovenskej produkcie. Preto u nás prvýkrát nájdete vína z ponuky malých alternatívnych vinárstiev, ktoré poznáme z trhov a pevne verím, že ich podporíte.

Ideálnym doplnením k MERCADU je MLSKA, útočisko nás, zúfalých rodičov, ktorí bojujú s tým, aby ich zo „slušných“ reštaurácií nevykázali, deti aspoň niečo (iné ako hranolky a kuracie nugety) zjedli ( a keď sa nedá, tak aj tie) a odchádzali bez toho, aby sme sa modlili, aby nás tento „skvelý“ nápad si vyraziť niekam do civilizovaného sveta (čím sa myslí čokoľvek iné ako ihrisko) už tak skoro nemali.

2015 10 MERCADO MLSKA 950x600 12015 10 MERCADO MLSKA 950x600 2

MLSKA je určená rodinám s deťmi a tolerantnému okoliu s akurát správne zdravým a ešte stále konzumovateľným výberom jedál pre deti, ktoré sú hlavne rýchlo pripravené, a následne alebo popri tom, môžu vaše ratolesti slobodne bez vašich výčitiek behať v detskej zóne so šmykľavkou, hojdacím koníkom (samozrejme od ekologicky cítiacej progresívnej firmy z Dánska, určite nie z Kodane, ale z polostrova niekde z konca sveta) alebo v hojdačke z bio bavlny v detskom kútiku naozaj navrhnutom architektkou a „piece of design“, ktorú vyrobil náš stolár z Banskej Bystrice z lokálneho smrekového dreva a bio dosák z brezy. Veľkú tapetu vyrobila výtvarníčka Nika Fodorová z pôvodných detských kresieb (detí mojich, jej a nabudúce možno VAŠICH).

2015 10 MERCADO MLSKA 950x600 3a

Toto všetko znamená, že si môžete beztrestne objednať svoj aperol spritz a necítiť sa previnilo ako „matka nehodná“, lebo vaše dieťa si možno práve vaľká koláčiky (samozrejme raw) na pulte so Zuzanou Frešo!!!!

Hurá. Tešíme sa na VÁS VŠETKÝCH (aj vaše deti),

Vaša MLSKA mama