Stálu ponuku našich reštaurácií pravidelne obohacujeme o sezónne špeciality. Toto leto nie je výnimkou a tak si môžete v 4 mestách vychutnať výnimočné jedlá aj drinky. Vydajte sa na cestu spolu s nami.
Bratislava
Krásne letné počasie v nás vyvoláva túžbu byť neustále vonku na čerstvom vzduchu a užívať si slnečné lúče čo najdlhšie. My vám radi toto letné obdobie spríjemníme, osviežujúcimi letnými koktailmi, ktoré vaše posedenia pod holým nebom v Primi doladia k dokonalosti.
Bublinkové koktaily
Slnko, nekonečné modré more, rušná pláž, úzke uličky a vy sediac v miestnom bare popíjajúc letný drink. Presne do takejto atmosféry vás prenesú naše letné bublinkové koktaily, kde hlavnú úlohu zohráva Martini v kombinácii s tonikom doplnený o osviežujúce ingrediencie ako je mandarínka, grep či rozmarín. Doprajte si letné osvieženie s našimi sezónnymi bublinkovými koktailmi.
![]() |
![]() |
Vôňa letnej záhrady
Ak máte radi netradičné spojenia, potom vám určite zachutí náš letný koktail BASIL SMASH. Predstavte si letnú záhradu, kde voňajú čerstvé bylinky ako je tymian a bazalka. Spojte si chuť a vôňu týchto byliniek s ginom, limetovo-citrónovou šťavou a náš letný koktail je na svete. Vyskúšajte ako chutí letná záhrada ukrytá v jednom pohári.
Letný pozdrav z Mexika
Pohár plný osvieženia. To je náš letný koktail TEQUILA BOWL, ktorý vás prenesie na biele piesočnaté pláže Mexika. Spojenie tequily s čerstvou ananásovou šťavou, citrusmi a mätou je to pravé, čo v horúce letné dni oceníte.
Hravé bublinky
Leto má mnoho podôb, podobne ako láska, ktorá u mnohých ľudí prechádza cez žalúdok. Vyvážte chute letných špecialít vínami mladých ročníkov s nižším obsahom alkoholu. Od popredného talianskeho výrobcu prosecca máme pre vás počas leta špeciálne rosé brut spumante. Doprajte si hravé bublinky Valdo floral limited edition v Riu.
Spritz
Ak preferujete skôr osviežujúce koktaily, v Riu sme pripravili aj selekciu spritzov. Spritz pochádza zo severného Talianska, presnejšie z Benátok v regióne Veneto, kde sa vyslovuje “SPRISS“ (z nemeckého slova Spritzen, čo znamená špliechanie). Tento aperitívny koktail pochádza z konca 19. storočia, kedy Benátky boli súčasťou Rakúskej ríše. V tomto období nemeckí vojaci pili miestne víno vo viniciach, kde boli ubytovaní, a riedili si ho vodou, aby dosiahli podobného obsahu alkoholu, ako u piva, ktoré tak obľubovali. V Benátkach sa vypije v priemere 300 tisíc Spritz-ov každý deň, čo je asi 200 Spritz-ov každú minútu. Obľúbenou klasikou je Bellini spritz s broskyňovým pyré, limetovou šťavou a prossecom.
Banská Bystrica
Nové letné menu v Klubovni je plné parádnych chutí! Príďte napríklad na takú bravčovú sekanú. Na studeno samozrejme, však je teplo. 🙂 Podávame k nej pikantný paradajkový tatarák. Grilovaný kozí syr môžete teraz ochutnať s listovým šalátom s melónom, pečenými lieskovcami, repou a medovým dressingom.
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Pre všetkých mäsožravcov je v ponuke šťavnatý grilovaný hovädzí Tri-Tip. Jeho chuť ešte vylepší bylinkové maslo a ako prílohu sme zvolili zapekané zemiaky so syrom a grilovanú zeleninu. A chýbať nemôže ani sladký dezert v podobe marhuľových knedličiek. Sú s makom, marhuľovou espumou a roztopeným maslom.
A počkajte pokým ochutnáte burger z pečeného kolena na Klubovňáckej 11⁰! Je s oštiepkom, šalátom polníček, pikantným paradajkovým tatarákom a dressingom z hrubozrnnej horčice. Všetci držitelia MedusaCard sa budú zalizovať až za ušami. Ak našu kartu ešte nemáte, môžete sa jednoducho registrovať aj online. Letné menu si môžete dopriať v celej sieti pivární Klubovňa a teda aj v Bratislave a Košiciach.
Košice
Šéfkuchár Daniel Širota každú sezónu vykúzli v Primi niečo nové. Predjedlo si vás získa už na pohľad. Tartar z tuniaka žltoplutvého podávame s čerešňovým vinaigrette, avokádovo-limetkovým créme fraîche a špenátovou sušienkou. Nezabudli sme ani na milovníkom kvalitného mäsa. V menu nájdete steak z vysokej roštenky pripravený metódou sous vide, vďaka ktorej si mäso zachováva úžasnú šťavnatosť a chuť. Servírujeme ho s karfiolovo–anízovým pyré, marinovaným kalerábom, maslovým zelerom a omáčkou z likéru Drambuie.
![]() |
![]() |
Slaskou bodkou je domáca „zmrzlina“ podľa Daniela. Je skrátka neopísateľná, tú musíte jednoducho ochutnať. Kokosové semifreddo s rumom podávame s mangovým coulis, kokosovým snehom a bazovým piškótom.
Viedeň
Ak by vám bolo Slovensko málo, vydajte sa do Viedne. Tam si môžete dopriať gurmánske zážitky s letnými špecialitami v reštauráciach Medusa aj Primi.
![]() |
![]() |
![]() |