Letný bedeker

4. júla 2017

Stálu ponuku našich reštaurácií pravidelne obohacujeme o sezónne špeciality. Toto leto nie je výnimkou a tak si môžete v 4 mestách vychutnať výnimočné jedlá aj drinky. Vydajte sa na cestu spolu s nami.

Bratislava

Krásne letné počasie v nás vyvoláva túžbu byť neustále vonku na čerstvom vzduchu a užívať si slnečné lúče čo najdlhšie. My vám radi toto letné obdobie spríjemníme, osviežujúcimi letnými koktailmi, ktoré vaše posedenia pod holým nebom v Primi doladia k dokonalosti.

Bublinkové koktaily

Slnko, nekonečné modré more, rušná pláž, úzke uličky a vy sediac v miestnom bare popíjajúc letný drink. Presne do takejto atmosféry vás prenesú naše letné bublinkové koktaily, kde hlavnú úlohu zohráva Martini v kombinácii s tonikom doplnený o osviežujúce ingrediencie ako je mandarínka, grep či rozmarín. Doprajte si letné osvieženie s našimi sezónnymi bublinkovými koktailmi.

Vôňa letnej záhrady

Ak máte radi netradičné spojenia, potom vám určite zachutí náš letný koktail BASIL SMASH. Predstavte si letnú záhradu, kde voňajú čerstvé bylinky ako je tymian a bazalka. Spojte si chuť a vôňu týchto byliniek s ginom, limetovo-citrónovou šťavou a náš letný koktail je na svete. Vyskúšajte ako chutí letná záhrada ukrytá v jednom pohári.

Letný pozdrav z Mexika

Pohár plný osvieženia. To je náš letný koktail TEQUILA BOWL, ktorý vás prenesie na biele piesočnaté pláže Mexika. Spojenie tequily s čerstvou ananásovou šťavou, citrusmi a mätou je to pravé, čo v horúce letné dni oceníte.

Hravé bublinky

Leto má mnoho podôb, podobne ako láska, ktorá u mnohých ľudí prechádza cez žalúdok. Vyvážte chute letných špecialít vínami mladých ročníkov s nižším obsahom alkoholu. Od popredného talianskeho výrobcu prosecca máme pre vás počas leta špeciálne rosé brut spumante. Doprajte si hravé bublinky Valdo floral limited edition v Riu.

Spritz

Ak preferujete skôr osviežujúce koktaily, v Riu sme pripravili aj selekciu spritzov. Spritz pochádza zo severného Talianska, presnejšie z Benátok v regióne Veneto, kde sa vyslovuje “SPRISS“ (z nemeckého slova Spritzen, čo znamená špliechanie). Tento aperitívny koktail pochádza z konca 19. storočia, kedy Benátky boli súčasťou Rakúskej ríše. V tomto období nemeckí vojaci pili miestne víno vo viniciach, kde boli ubytovaní, a riedili si ho vodou, aby dosiahli podobného obsahu alkoholu, ako u piva, ktoré tak obľubovali. V Benátkach sa vypije v priemere 300 tisíc Spritz-ov každý deň, čo je asi 200 Spritz-ov každú minútu. Obľúbenou klasikou je Bellini spritz s broskyňovým pyré, limetovou šťavou a prossecom.

Banská Bystrica

Nové letné menu v Klubovni je plné parádnych chutí! Príďte napríklad na takú bravčovú sekanú. Na studeno samozrejme, však je teplo. 🙂 Podávame k nej pikantný paradajkový tatarák. Grilovaný kozí syr môžete teraz ochutnať s listovým šalátom s melónom, pečenými lieskovcami, repou a medovým dressingom.

Pre všetkých mäsožravcov je v ponuke šťavnatý grilovaný hovädzí Tri-Tip. Jeho chuť ešte vylepší bylinkové maslo a ako prílohu sme zvolili zapekané zemiaky so syrom a grilovanú zeleninu. A chýbať nemôže ani sladký dezert v podobe marhuľových knedličiek. Sú s makom, marhuľovou espumou a roztopeným maslom.

A počkajte pokým ochutnáte burger z pečeného kolena na Klubovňáckej 11⁰! Je s oštiepkom, šalátom polníček, pikantným paradajkovým tatarákom a dressingom z hrubozrnnej horčice. Všetci držitelia MedusaCard sa budú zalizovať až za ušami. Ak našu kartu ešte nemáte, môžete sa jednoducho registrovať aj online. Letné menu si môžete dopriať v celej sieti pivární Klubovňa a teda aj v Bratislave a Košiciach.

Košice

Šéfkuchár Daniel Širota každú sezónu vykúzli v Primi niečo nové. Predjedlo si vás získa už na pohľad. Tartar z tuniaka žltoplutvého podávame s čerešňovým vinaigrette, avokádovo-limetkovým créme fraîche a špenátovou sušienkou. Nezabudli sme ani na milovníkom kvalitného mäsa. V menu nájdete steak z vysokej roštenky  pripravený metódou sous vide, vďaka ktorej si mäso zachováva úžasnú šťavnatosť a chuť. Servírujeme ho s karfiolovo–anízovým pyré, marinovaným kalerábom, maslovým zelerom a omáčkou z likéru Drambuie.

Slaskou bodkou je domáca „zmrzlina“ podľa Daniela. Je skrátka neopísateľná, tú musíte jednoducho ochutnať. Kokosové semifreddo s rumom podávame s mangovým coulis, kokosovým snehom a bazovým piškótom.

Viedeň

Ak by vám bolo Slovensko málo, vydajte sa do Viedne. Tam si môžete dopriať gurmánske zážitky s letnými špecialitami v reštauráciach Medusa aj Primi.