Kedy je ten správny čas na zmenu?

20. júna 2017

Medusa restaurant & club oslávila tento rok už 5. výročie od svojho otvorenia a preto sme sa rozhodli, že rovnako ako sa reštaurácia môže pýšiť jednou z najlepších kuchýň pod vedením talentovaného šéfkuchára Petra Duranského, je už najvyšší čas vytvoriť unikátny produkt aj v barovom prostredí.

Už od začiatku sme vedeli, že chceme nielen priniesť a vhodne implementovať svetové trendy nápojovej gastronómie, ale aj vytvoriť vlastné. Zmenšiť ponuku koktailov, ale zároveň i rozšíriť ich chuťové spektrum, pracovať iba s čerstvými, alebo domácimi surovinami, využiť netradičné ingrediencie, ktoré si väčšina ľudí ani nevie predstaviť v nápoji a vhodne tieto unikátne kombinácie chutí prezentovať v zaujímavom servise. Rozšíriť ponuku destilátov o vhodné a menej známe značky a rovnako tak aj o kvalitné toniky.

Ako vyzerá štruktúra nápojového lístku?

Základ tvorí výber domácich limonád, čerstvých štiav, smoothies a samozrejme koktailov, ktoré sú rozdelené do troch skupín. Niektoré z nich vám teraz bližšie predstavíme.

Signature Cocktails

Skupinu Signature Cocktails sme vytvorili tak, aby ukázali nové trendy, ale predovšetkým trendy, ktoré sme sa snažili vytvoriť my sami.

„APFELSTRUDEL“ je nápojovou replikou najslávnejšieho rakúskeho dezertu. Servírujeme ho v kombinácii so slanou karamelovou mriežkou.

Vo VIKINGS BREATH kombinujeme originálny „vikingský“ akvavit spolu s kôprom ako bylinkou Škandinávie v suchom a drsnom drinku.

ROSE IN HELL  je variáciou talianskeho negroni s campari infuzovanými rúžovými púčikmi, ginom a sladkým vermútom. Servírujeme ho v matnom čiernom pohári so zlatým vnútrom, ktorý spolu s ručne sekanou ľadovou kryhou vytvára lámavý odraz svetla pripomínajúci lávu, na ktorej sa plaví lupeň ruže.

Twisted by Medusa

Druhú, nemenej kreatívnu, kategóriu tvoria naše twisty na známe a klasické koktaily histórie.

CEZVE je twist jedného z najpopulárnejších koktailov modernej doby, z rúk nedávno zosnulého Dicka Bradsella, a jeho Espressa Martini. Jemne doladený čerstvo namletými semiačkami kardamónu. Koktail je servírovaný v klasickej džezve na prípravu tureckej kávy.

VANILIGHT je jednoduchý twist na klasické mojito, ktoré je jedným z najznámejších koktailov všetkých čias. Kombinujeme v ňom vodku infuzovanú vanilkou spolu s domácim vanilkovým sirupom, mätou a čerstvou limetou. Tento drink servírujeme v žiarovke, ktorá osvetlí nielen terasu reštaurácie. 🙂

PARSLEY ELIXIR je asi najväčší úlet, do ktorého sme sa pustili. Je twistom na základný sour, ktorý v sebe kombinuje rakúsky hruškový schnapps, čerstvú limetu, agáve infuzované citrónovou trávou a čerstvý petržlen.

CILANTRO je twistom na Bondove suché martini. Kombinuje v sebe gin infuzovaný koriandrom spoločne s broskyňovým likérom z Francúzska s príznačným názvom RinQuinQuin. V jednoduchosti je krása a  presne taký je aj Cilantro.

HEMINGWAY SCALLOPS je našou variáciou na daiquiri, ktoré sme zjemnili smotanou na alkoholickú zmrzlinu. V troch kopčekom zmrzliny na váš čaká koktail, ktorý v sebe okrem klasických ingrediencií ako limeta, domáci vanilkový sirup, na vás čaká aj veľké množstvo rumu. Servírujeme ju v mušli preliatu limetkovo-mätovou omáčkou. Ideálny drink na leto.

Classic Cocktails

Táto kategória sa odráža od zvykov našich dlhodobých zákazníkov. Nájdete tu 6 klasických koktailov typu Aperol Spritz, Hugo alebo Margarita tak, ako ich poznáte a milujete.

Ako hovorí klasik, je krásne si tisíckrát prečítať, ale lepšie aspoň jedenkrát zažiť. Preto by sme vás v mene autora týchto koktailov, Tomáša Holca, radi pozvali, aby ste prišli ochutnať a vychutnať si spolu s nami naše nové koktaily.

Na zdravie!