Jeseň v Meduse

19. októbra 2017

Jeseň so sebou prináša množstvo výborných surovín. My sme tieto typické jesenné suroviny premenili na špeciality, ktoré nájdete v našich nových sezónnych menu.

Rio Grande Restaurant, Nightbar & Café; Bratislava

Ak milujete krémové polievky, tak si v našom sezónnom menu prídete na svoje. Jemnú krémovú polievku z kvaky podávame s rillettes z kačacích stehien, marinovanými kuriatkami a hľuzovkovým olejom. Pochutiť si môžete na jahňacine, ale aj na mäse z bažanta a jeleňa. Ako sladkú bodku na záver našej jesennej ochutnávky si doprajte bielu čokoládu so slivkovým mascarpone, brusnicami, gaštanovou zmrzlinou a rumovým koláčikom. Chutí božsky.

Primi; Bratislava

Ak milujete taliansku pochúťku bresaola, tak si prídete v našom sezónnom menu na svoje. Plátky tradičného sušeného hovädzieho mäsa podávame s chrenovým créme fraîche, cviklovým pyré, marinovanými šampiňónmi a ciabatta chipsami. Konfitované kačacie stehno je klasická jesenná pochúťka, ktorá nemôže chýbať v žiadnom sezónnom menu. Do chrumkava upečené konfitované kačacie stehno podávame s tymianovou polentou, baby cibuľkami pečenými v mede, jemne levanduľovým demi glace a pečenou tekvicou. Myslíme, že viac slov už nie je treba, príďte ochutnať 🙂

S riadne doregistrovanou MedusaCard si môžete vo všetkých Primi v Bratislave vychutnať aj focacciu s camembertom s marinovanou červenou repou, posypanú pečenými orechmi a žeruchou, potretú bylinkovým olejom.

Kubu; Bratislava

Ak milujete domáce paštéty, tak potom našej jesennej nebudete vedieť odolať. Predstavte si kačaciu paštétu s karamelizovanou cibuľkou a pečenými píniami, doplnená bylinkovým créme fraîche a jemne cesnakovou bagetkou. No skrátka láska na prvé sústo. V našej jesennej ponuke hlavných jedál nájdete pomaly dusené hovädzie líčka na lesných hubách s paštrnákovým pyré a tymianovou omáčkou.

Sieť pivární Klubovňa; Bratislava, Banská Bystrica, Košice

V Klubovni podávamé paštétu po celý rok. Ale teraz sme vymysleli novú, zverinovú. Je zabalená do chutnej slaniny, doplnená šípkovo-dulovým džemom, pečenými vlašskými orechmi a k tomu podávame chrumkavú hrianku. Samozrejme máme jeleňa, aj konfitované kačacie stehno, alebo napríklad aj chutný šalát s údenými kačacími prsiami.

Primi, Košice

Ak milujete morské plody, tak si prídete v našom sezónnom menu na svoje. Chrumkavé kalamáre servírujeme s domácim jemne pikantným paradajkovým džemom. V našej jesennej ponuke hlavných jedál nájdete teľací rump steak podávaný na rizote s hubami shi-take, pečenou červenou cibuľou na tymiane a rukolou. Rovnako chutné je aj druhé hlavné jedlo z jesennej ponuky, filet z tuniaka sashimi so špenátovým pyré, pečenou maslovou tekvicou, cuketou na masle a ponzu omáčkou.