Ivan Kuchár

30. marca 2015

Ivan Kuchár

Šéfkuchár Rio Grande Restaurant, Night Bar & Café 

Ivanova kariéra mu bola podľa jeho priezviska doslova predurčená. Začínal ako kuchár v hoteli Dukla, kde nastúpil po školskej praxi. Hneď v prvý deň sa stretol s Martinom Korbeličom, ktorý v tom čase kuchyni šéfoval. Dodnes sú dobrí kolegovia a kamaráti aj v súkromnom živote. Za svoju kariéru pracoval na rôznych pozíciách a v rôznych reštauráciách ako napríklad Caribic’s, Paparazzi či Ufo. Veľa vedomostí a skúseností mu dala práca so zahraničnými šéfkuchármi.

Ako kuchár sa naučil si potraviny vážiť. Za každým jedlom je poriadny kus poctivej práce, ktorú musel niekto vykonať. Preniesť tak kúsok seba na stôl hostí. Preto pripravuje každý deň všetky jedlá čerstvé a s láskou.

Do Ria prišiel pred 5 rokmi a toto rozhodnutie neľutuje. Medusa Group ho lákala už dávno, pretože sa tu stretla partia výborných ľudí, s ktorými chcel pracovať a zvyšovať úroveň gastronómie. Rio vníma ako podnik plný energie, kvalitného jedla a príjemnej atmosféry. Kuchyňa v Riu má základ v Južnej Amerike, servírujú sa v nej aj jedlá typické pre Brazíliu ako päo de queijo, coxinha, feijoda či brigadeiro.

Práca šéfkuchára pre Rio dala Ivanovi nespočetne veľa skúseností, či už vo varení alebo aj v riadení. Musel sa naučiť pracovať s veľkým objemom hostí, ktorých treba obslúžiť vo veľmi krátkom čase a pri najvyššej kvalite. Zistil, že najdôležitejšia zo všetkého je tímovosť naprieč všetkými úrovňami – od pomocnej sily až po šéfkuchára. Svojich kuchárov sa snaží si vždy vychovať už od školy. Je to náročná dlhodobá práca, ale o to krajšia, keď potom človek vidí hmatateľné výsledky.