Ideálny víkend

23. mája 2017

Nič nevylepší deň tak, ako posedenie na slnečnej terase. Užívať si slnečné lúče, vychutnávať si vôňu jari vo vzduchu a k tomu chutné jedlo. To je tá najlepšia kombinácia ako stráviť deň voľna a oddýchnuť si pritom po náročnom týždni. Prinášame vám nápady ako si užiť víkend na terase, v ktoromkoľvek čase, stačí si len vybrať.

Ráno robí deň

Deň treba začať pozitívne a v dobrej nálade. Tá vás potom sprevádza počas celého dňa. Cez víkend si raňajky zvykneme dopriať o čosi neskôr a ideálne niekde vonku na terase. Na tej našej v Primi si môžete dopriať okrem kávy aj vitamínovú bombu akou je koktail z čerstvého ovocia. Vyberte si z našich 5 variácií alebo si nakombinujte svoj vlastný.

Ak máte za sebou ťažký piatkový večer a váš žalúdok si pýta niečo poriadne, odporúčame zamieriť na najbližšiu klubovňácku terasu. Tam si môžete vychutnať denne čerstvú pomazánku podávanú s červenou cibuľou a pažítkou. Chutný a voňavý chlieb samozrejme nemôže chýbať. Užívajte si deň hneď od rána.

 

Obed pod holým nebom

Niet nad spojenie dobrého jedla a príjemného slnečného počasia. Je to dokonalá kombinácia. V La Pala sa budete ihneď cítiť ako na dovolenke v Taliansku. A keď Taliansko, tak jednoznačne pizza! My odporúčame Prosciutto crudo s pomodorínou, mozzarellou, prosciuttom crudom, sušenými rajčinami a rukolou.  A keďže cez víkend sa netreba nikam ponáhlať, treba si dopriať aj skvelú taliansku kávičku Trieste a neradno zabúdať ani na dolce. Domáce tiramisu je tou pravou voľbou. Užívajte si víkendové dolce far niente (sladké ničnerobenie). 🙂

 

Máte chuť na niečo exotickejšie? Tak potom treba zamieriť do wagamama. Čaká vás slnečná terasa, výhľad na Dunaj a zaujímavé chute ázijskej kuchyne. Vyskúšajte niektoré z našich teppanyaki rezancov, napríklad yaki soba rezance s vajíčkom, paprikami, sójovými výhonkami, bielou a jarnou cibuľkou. Ozdobené vyprážanou šalotkou, nakladaným zázvorom a sezamovými semienkami. A pohárik vychladeného bieleho tiež nezaškodí, však je víkend. S vašou MedusaCard si ho môžete dopriať dokonca iba za body.

Gurmánska večera

Predtým ako sa vyrazíte zabávať sa treba dobre najesť. Základom je vývar. Ak ste si ho nestihli dopriať cez deň, v Riu to napravíme. Pomaly varený vývar z kohúta so zeleninovo – bylinkovou raviolou a hydinovým rillettes bude tým správnym štartérom. A potom poriadny kus hovädzieho mäsa pripravený na kameni. Neexistuje lepší a zdravší spôsob prípravy jedla. Tento suchý a prudký spôsob pečenia zabezpečí, že všetky chute zostanú uchované vo vnútri a vaše mäso bude pripravené presne tak, ako to máte radi. Každé sústo bude rovnako horúce ako to prvé, ktoré si vložíte do úst.

 

Rio však nie je iba o skvelom jedlo, ale aj fantastických koktailoch. Tých nájdete v ponuke až 14. Nečakajte však žiadnu nudnú klasiku. Známe a obľúbené recepty sme zmodernizovali a tak si napríklad môžete namiesto obyčajného Old Fashioned vychutnať Smoked Fashioned podávaný v  truhle zadymenej škoricovým dymom.

Noc v skvelej spoločnosti

Večer treba zavŕšiť posedením v skvelej spoločnosti priateľov a tá sa nezaobíde bez fantastických drinkov. Naše miešané koktaily  budú na večerné posedenie ideálne. Nech už sa vyberiete do ktoréhokoľvek z našich podnikov v Starom meste, naši barmani sa o váš pitný režim postarajú.

Ak máte radšej poriadne čapované pivo naša Klubovňácka 11°, uvarená na mieru vašej chuti, bude to pravé na večer. Či preferujete ostať „doma“ na sídlisku, alebo zažiť ruch mesta, niektorá z našich 5 bratislavských Klubovní bude určite tou správnou voľbou.