Homemade chilli chicken ramen

8. septembra 2017

Ramen chutí najlepšie vtedy, keď je čerstvo pripravený. U nás. U teba. Na tom naozaj nezáleží. Je to skrátka jedlo, ktoré dokáže v každom zanechať dobrý pocit. A práve preto nám nedá nepodeliť sa o náš recept na chilli chicken ramen. Aby si si ho mohol kedykoľvek pripraviť aj ty sám. A keď sa ťa priatelia spýtajú, či je to tvoj vlastný recept, pokojne prikývni. Budeme len radi.

Ingrediencie: Marináda na kura:
500 ml kuracieho vývaru 2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice omáčky sriracha 1 čajová lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
150 gramov kvalitných vaječných rezancov
1 marinované kuracie prsíčko Na dozdobenie:
hrsť fazuľových výhonkov pár lískov koriandra
¼ nakrájanej červenej cibule ¼ limety
1 nakrájaná jarná cibuľka
1 nakrájané čerstvé červené chilli

Ako na to:

1. Predtým, ako dáš kuracie prsíčko piecť, nalož ho na hodinu do marinády.

2. Uvar vaječné rezance (podľa návodu na obale).

3. Keď sú rezance hotové, daj ich odkvapkať a vlož ich do misky na ramen.

4. Zalej ich omáčkou sriracha a kuracím vývarom a dobre pomiešaj, aby sa rezance oddelili.

5. Nakrájaj hotové kura a opatrne ho polož na cestoviny.

6. Pridaj čerstvo nakrájané zvyšné ingrediencie, dozdob lístkami koriandra a limetou.