Gurmánska zima

19. januára 2017

Či už bývate v Košiciach a ich okolí, alebo sa len chystáte navštíviť východné Slovensko, určite si nenechajte újsť možnosť vychutnať si zimé špeciality v našom Primi.

Šéfkuchár Daniel Širota na túto zimu vymyslel:

  • konfitovaný bravčový bok s pistáciami, podávaný s marinovanou kvakou v pomaranči a zemiakovým pyré s gala jablkami
  • zelerová krémová polievka s mandľovými lupienkami a rukolovým pestom
  • flanks teak (sous vide) podávaný s paštrnákovým pyré, marinovaným Pak choi, opečenými kešu orechmi, marinovanou cviklou a pomarančovým demi glace
  • čokoládový fudge cake s penou z bielej čokolády a zeleného čaju matcha, s rumovými hrozienkami, lieskovcami a čokoládovým sirupom
  • domáce linguine s krémovou omáčkou z hľuzoviek a syrom Grana Padano D.O.P, dekorované čerstvou rukolou (špeciálne jedlo len pre držiteľov riadne doregistrovanej MedusaCard)

 

 

Na tieto zimné dni sme prichystali aj ponuku alko a nealko nápojov, ktoré potešia, zahrejú a dodajú telu aj potrebné vitamíny:

  • poppy milkshake: mak, mlieko, domáca maková zmrzlina, domáca šľahačka
  • unfrosted punch: pomaranč, lesné ovocie, med, badián
  • piny-figy: ananás, sušené figy, jablko, čierne korenie
  • frosty: ananás, pomaranč, zázvor, citrón
  • witner forest julep: Bacardi Oakheart Smoked Cinnamon, lesné ovocie, čerstvá limetová šťava, domáci mandľový sirup, mäta
  • warm up toddy: Jack Daniel’s Fire, zázvor, med, čierne korenie, čerstvá limetová šťava

 

 

Ponuku týchto drinkov si môžete vychutnať v celej siete reštaurácii Primi v Bratislave, Košiciach aj vo Viedni.