Gnocchi con pollo

19. januára 2016

Tomáš Suchý pracuje ako šéfkuchár v reštaurácii La Pala od jej otvorenia. Talianska kuchyňa je jeho vášňou a my sme ho presvedčili, aby sa s nami podelil o recept na obľúbené gnocchi. Tie pripravuje s kuracím mäsom a mangoldom. Ten je bohatý zdroj vitamínu A a C , minerálov a má vysoký obsah vlákniny.

Na 2 porcie budete potrebovať:

250g gnocchi

1dcl olivového oleja

1dcl kuracieho vývaru

1-2 strúčiky cesnaku

200g kuracích pŕs

50g mascarpone

Hrsť mangoldu

hrsť sušených paradajok

morskú soľ

čierne korenie

čerstvú bazalku

strúhaný parmezán

Postup:

Cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky alebo pásiky. Opláchneme si mangold a spolu so sušenými paradajkami ho nakrájame na tenké pásiky. Nasekáme si bazalku nadrobno.

 

 

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme a uvaríme v nej gnocchi. Gnocchi sú hotové keď vyplávajú na povrch. Na panvici si zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cesnak. Pridáme kuracie mäso. Keď bude opečené z jednej strany, osolíme a okoreníme ho. Keď je mäso hotové, pridáme sušené paradajky a chvíľu povaríme. Paradajky pustia šťavu a ich chuť sa ešte zvýrazní.

 

 

Pridáme vývar a mascarpone. Necháme rozpustiť. Na záver pridáme mangold, krátko povaríme v omáčke a pridáme gnocchi. Pred podávaním posypeme nastrúhaným parmezánom.