Gastronomický zážitok

7. apríla 2016

Tým, ktorí ste už v minulosti mali možnosť ochutnať kuchyňu vo viedenskej Medusa restaurant & club, nemusíme túto výnimočnú reštauráciu bližšie predstavovať. Tým z vás, ktorí ste toto šťastie ešte nemali, povieme pár základných faktov.

Na troch podlažiach v priamom srdci Viedne, kúsok od viedenskej opery, si môžete vychutnať úžasné jedlo, skvelé drinky aj sa zabaviť v klube. Kuchyni šéfuje mladý a talentovaný Peter Duranský, ktorý zastáva posť šéfkuchára od samotného otvorenia reštaurácie v roku 2012.

Petrovo sústredenie v Meduse bolo vždy na medzinárodnú kuchyňu a inak tomu nie je ani v novom menu, ktoré v sebe kombinuje mäso, ryby aj pastu. Zmenou oproti predošlému lístku je použitie surovín ako teľací jazyk, krab, perlička či karfiol a ananás. Peter sa pri tvorbe držal súčasného trendu, ktorý sa uberá smerom spracovania každej možnej časti zvieraťa.

Tie najlepšie reštaurácie sveta už nestavajú na tých najdrahších surovinách akými je wagyu, kobe alebo tuniak žltoplutvý. Dnes kuchári vytvárajú lahodné a nezabudnuteľné jedlá napríklad zo zvieracích vnútorností alebo „obyčajnej“ koreňovej zeleniny. Aj preto môžete teraz v Meduse ochutnať napríklad karfiol na štyri spôsoby s marinovanými figami, dehydratovaným hroznom a karotkovo-karí omáčkou. Ak máte radi mäso, určite dajte šancu dusenému teľaciemu jazyku s krúpami a pyré z topinamburu a wasabi. Mäso vás prekvapí svojou jemnou konzistenciou a lahodnou chuťou. K dokonalosti toto jedlo dolaďuje burgundská omáčka.

Ak ste menej odvážni a máte radi  ryby, určite si pochutnáte na treske v čiernej tempure s marinovanou cviklou a zelerovým pyré. Na záver doporučuje tasting plate dezertov, pretože z toľkých dobrôt sa skrátka nedá vybrať jedna. Však posúďte sami. Čokoládový koláč s popcornovou zmrzlinou, marinovaný ananás s pistáciami alebo kokosové vajíčko s mandľami a kandizovaným mangom? Všetky sú neskutočné. Ak túžite po nezabudnuteľnom gastronomickom zážitku, vo viedenskej Meduse ste na tej správnej adrese.