Fotograf radí, ako vyzerať na párty

26. júna 2018

S Andrejom Šuhajom, našim fotografom, sme sa stretli nedávno. Opisoval, ako vidí nočnú Bratislavu cez svoj objektív. Popri tom veľa rozprával o tom, ako sa dajú zlepšiť vaše párty fotky. Tu je zopár jeho tipov.

Vykrúcanie hlavy

„To je také, že vlasy ti padajú na jednu stranu a máš akoby kŕč v krku,“ vysvetľuje Andrej. Hovorí, že je fajn trošku ohnúť krk, nie však, akoby ste mali zlomený väz. Inšpirujte sa Arianou, vykrútiť hlavu viac už nemusí vyzerať dobre.

Pózovanie

Dobrá póza spraví mega rozdiel. Andrej odporúča mierne sa otočiť, nie stáť kolmo ako na občianskom. Úsmev robí divy, k tomu mierne spustiť jednu polovicu tela, zohnúť jednu ruku, pohľad do foťáku a parádna fotka je na svete. „Aj herci si trénujú pózy doma pred zrkadlom. Naozaj je dobré, keď sa človek vidí,“ zdôrazňuje Andrej.

Tanec

„Veľa ľudí príde, že odfoť ma, odfoť ma a pritom stále tancujú. Určite je lepšie, keď sa na chvíľu zastavíte.“ Áno, fotografi robia aj momentky baviaceho sa davu, ale keď sa chce niekto pekne odfotiť, je praktickejšie, keď sa na pár sekúnd pristaví pri fotografovi.

Skupinové foto

„Menej ľudí na fotkách by bolo super. Omnoho lepšie to ukáže, keď ste dvojica-trojica. Keď je viac ľudí na fotke, nikto nevynikne.“ V limitovaných svetelných podmienkach nočných klubov je ťažké naaranžovať skupinu tak, aby fotka vyzerala dobre. Andrej radí: „Neboj sa postaviť pred objektív aj sama, keď si sa nahodila. Vynikneš.“ 

V zahraničných kluboch je úplne bežné, že ľudia sa fotia aj jednotlivo. A ak sa naozaj, naozaj, naozaj chcete odfotiť viacerí, Andrej odporúča natlačiť sa k sebe.

Spoločenská únava

Ak je váš kamarát už v pokročilom stave bavenia sa, nenechajte ho fotiť sa. Vo víre zábavy sa v klube dejú rôzne veci, no nie všetky sa hodí zvečniť na fotkách. Predsalen, aj vy chcete vyzerať na úrovni. A keď už váš kamarát alebo kamoška nie sú schopní sebareflexie, myslite trochu aj za nich. Urobíte im dobrú službu 🙂

Toto sú kľúčové tipy, ktoré vám pomôžu vyzerať lepšie a mať na párty krajšiu pamiatku. Dúfame, že odteraz vaše fotky už nebudú vyzerať takto:

ale takto: