Foodblogy, ktoré nás inšpirujú

3. novembra 2016

iamfoodblog.com

Stephanie Le zvykla tvrdiť, že by vedela uvariť väčšinu jedál, ktoré skúsila v reštauráciách. Jej manžel ju k tomu teda vyzval. A tak vznikol I Am a Food Blog. A my nemôžme byť šťastnejší, keďže tento foodblog skutočne milujeme. Nevieme sa vynadívať na nádherné obrovské fotografie, ktorým je dopriaty naozaj veľkorysý priestor, vkusnú prácu s celkovým dizajnom stránky od farieb, cez fonty až po prácu s bielou a samozrejme, samotné recepty. Nájdete v nich mimo iného aj fantastické ázijské inšpirácie (hovädzie rolky s citrónovou trávou, morčacie pho, vietnamské hovädzie tacos, …), úžasné cestoviny (cukinové cestoviny s krevetami, sicílske gnocchi so sardinkami) a na svoje si prídu aj vegan-glutenfree-raw-bio-fanatici (vegan gluten-free hazelnut donuts! ♥). Venujte tomuto blogu pár minút, neoľutujete. Vyhral napríklad aj kategóriu Blog of the year v roku 2014, v uznávanej celosvetovej súťaži The Saveur Best Food Blog Awards.

 

 


lindalomelino.se

Poďme do Švédska, za nádhernou ženou a foodblogerkou Lindou Lomelino. Linda sa v Švédsku narodila a dodnes tam aj žije, spoločne so svojím manželom a psíkom. Písať a blogovať začala bez plánu či veľkých ambícií ešte v roku 2009 a ako sama píše na svojej stránke, dokonca vtedy aj veľmi zriedka piekla. Ale vo Švédsku vtedy frčali cupcakes, ktoré chytili za srdce aj Lindu a zvyšok je ako sa hovorí história. A pre nás ostatných ostal neodolateľný blog plný nadpozemských koláčov, sladkostí, zmrzlín a cupcakeov odfotených tak, že sa tých fotiek neviete nabažiť (Linda fotografiu aj študovala na strednej škole). Pozrite si určite aj nejaké videá, napríklad tutoriál ako ozdobiť capcakes tak, aby vyzerali ako rozkvitnuté ruže.

 


mimithorisson.com

Videli ste film A Good Year? Ten, kde hrá Russell Crowe britského bankára, ktorý zdedí po strýkovi zámoček v Provence a kde nájde nielen svoje šťastie, ale ešte sa aj zamiluje do úchvatnej Marion Cotillard? Nech si hovorí kto chce čo chce, Francúzky majú skrátka v sebe niečo výnimočné, graciózne, šarmantné takým spôsobom, aký nájdete len ťažko niekde inde. To isté platí aj pre Mimi Thorisson. Akurát nežije v Provence, ako v tom filme, ale v oblasti Medoc. Ale inak je tiež úchvatná a keď sa ponoríte do jej stránky a blogu, Francúzsko, celá ta energia, jedlo, nádherné fotky, celé to ich joie de vivre vás dostane.

Mimi trávila detsvo medzi Hong Kongom a Parížom a mimo toho, že na jedlo myslela stále, stihla aj kariéru v módnom biznise, médiách, televízii a manžela si pravdepodobne našla popri cestovaní, keďže je to fotograf z Islandu. Obaja už mali svoje deti a rozhodli sa usadiť práve v oblasti Medoc, kde začala Mimi pozvoľna a prirodzene rozvíjať svoje kulinárske sklony. Po krátkej dobe si ju všimli aj v televízii a začala moderovať aj reláciu o varení a ako to tak býva, vyšla jej už aj kniha o varení.

Mohli by ste namietať, že dizajnovo tento foodblog nie je jasným víťazom ale my zas vieme, že jeho krása, ten pocit ktorý vám dá a jeho schopnosť inšpirovať vám to dokonale vynahradia.

 

 

 

ladyandpups.com

Mandy Lee sa narodila v Taiwane, vyrastala vo Vancouveri, žila v New Yorku, až kým sa nepresťahovala do Beijingu, kde – vraj – z úplnej mizérie, zúfalstva a šoku zo zmeny z NYC na Čínu a Beijing ako aj kvôli kríze stredného veku začala v roku 2012 písať svoj blog Lady and pups, An angry food blog. Geograficky by sa mala aktuálne nachádzať (aj so svojim manželom a psami) niekde smer Hong Kong a čo sa týka blogu, tak ten sa stal inšpiráciou mnohým ľuďom po celom svete. Aj nám.

Mandy je zarytým odporcom držania sa presných mierok pri varení, preto sa pri varení podľa jej receptov pokojne odviažte a dochucujte podľa seba. To ale určite neplatí pri pečení! Tam sa vám môžu experimenty a opovrhovanie autoritou autora receptu a jeho mierok vypomstiť, na čo vlastnými skúsenosťami prišla aj Mandy a preto je pečenie koláčov a sladkostí jediná oblasť, kde mierkam v recepte pripisuje patričnú doležitosť.