Dezerty, ktoré si vás podmania svojou neobyčajnosťou

4. marca 2018

Dezerty vznikajú pod šikovnými rukami mladej kreatívnej cukrárky Veroniky Bušovej. Veronika študovala na prestížnej kulinárskej škole ICC New York v odbore pastry arts a ako sama hovorí, pečenie je pre ňu hobby a oddych.

Keďže cukrárina je poctivé remeslo, ktorého základom sú kvalitné suroviny, nenájdete u nás žiadne polotovary. Používame naozajstné maslo, plnotučnú šľahačku a kvalitnú belgickú čokoládu. Punč do nášho punčového rezu si varíme sami, karamel si pripravujeme podľa vlastnej receptúry a vyrábame si aj vlastnú pralinkovú pastu – z rozmixovaných opražených lieskovcov a domáceho karamelu.

Pozývame vás s Veronikou na malú ochutnávku. Poďte si s nami zamlsať.

Malinový mousse

To je jemná pena z malinového pyré a našľahanej smotany na krehkom domácom maslovom lineckom ceste s extra malinovou náplňou.

 

Mango cheesecake

Pečený cheesecake podľa tradičnej new york receptúry, na korpuse z u nás pečených maslových sušienok s ovsenými vločkami, krémovým vnútrom zo syru Philadelphia, sladený bielou belgickou čokoládou a sviežou polevou z mangového pyré.

 

Pavlova tortička s malinami

Alebo aj naša krehká snehová pusinka ♥ Plnená je malinovou redukciou a našľahanou smotanou zdobená čerstvým ovocím.

Choux veterník (čítaj šu)

Mini veterník z domáceho maslového odpaľovaného cesta s vrchnou chrumkavou craqueline vrstvou a dvoma náplňami. Créme patissiere je žĺtkový puding odľahčený našľahanou smotano,  karamelová šľahačka s domácim karamelom a štipkou soli.

Éclair

Je na rozdiel od veterníka tyčinka z domáceho maslového odpaľovaného cesta plnená lahodným žĺtkovým pudingom créme patissiere, odľahčeným našľahanou smotanou a so zrniečkami pravej vanilky.

A ešte naše Tarty, ktorých základ tvorí domáce maslové linecké cesto.

Citrón-meringue

Plnený lahodným citrónovým krémom lemon curd z citrónovej šťavy, kôry, masla a žĺtkov zdobený ľahučkým meringom z našľahaných pasterizovaných bielkov.

Čokoláda-čučoriedka 

Plnený čokoládovou ganache náplňou z 54% belgickej čokolády, smotany a kyselkavého čučoriedkového pyré, zdobený čerstvými čučoriedkami.

Vanilkový krém a ovocie

Plnený créme patissiere s domácim žĺtkovým pudingom so zrniečkami pravého vanilkového struku, zdobený sviežim čerstvým ovocím.