Čo varíme doma

25. júna 2015

Čokoládovo-malinový koláč

Pripravila: Martina, online & social media guru

Ingrediencie:

5 vajec

150g trstinového cukru

150g mletých mandlí

1 lyžica kakaa

7 lyžíc malinového džemu

maslo na vymastenie formy

mleté vlašské orechy na vysypanie formy

100ml smotany na šľahanie (min. 33%)

100g čokolády (min. 70%)

strúhaný kokos

Postup:

Oddelíme sa žĺtky a bielka. Žĺtky s cukrom šľaháme dopenista. Vmiešame mandle, kakao a 3 lyžice malinového džemu. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahla ho primiešame do zmesi. Okrúhlu formu na tortu vytrieme maslom, vysypeme vlašskými orechmi a vlejeme zmes. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

Medzičasom si zohrejeme v hrnci smotanu a rozpustíme v nej čokoládu.

Upečený a vychladnutý korpus rozkrojíme na polovicu. Jednu polovicu natrieme zvyšným džemom a  prikryjeme druhou polovicou korpusu. Vrch polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosom. Dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.