Čokoládovo-malinový koláč
Pripravila: Martina, online & social media guru
Ingrediencie:
5 vajec
150g trstinového cukru
150g mletých mandlí
1 lyžica kakaa
7 lyžíc malinového džemu
maslo na vymastenie formy
mleté vlašské orechy na vysypanie formy
100ml smotany na šľahanie (min. 33%)
100g čokolády (min. 70%)
strúhaný kokos
Postup:
Oddelíme sa žĺtky a bielka. Žĺtky s cukrom šľaháme dopenista. Vmiešame mandle, kakao a 3 lyžice malinového džemu. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahla ho primiešame do zmesi. Okrúhlu formu na tortu vytrieme maslom, vysypeme vlašskými orechmi a vlejeme zmes. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
Medzičasom si zohrejeme v hrnci smotanu a rozpustíme v nej čokoládu.
Upečený a vychladnutý korpus rozkrojíme na polovicu. Jednu polovicu natrieme zvyšným džemom a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Vrch polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosom. Dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.