Brand Chef Primi – David Diaz prezradil, ako sa mu u nás pracovalo

16. marca 2021

David, ako si sa k nám dostal?

Pred tromi rokmi ma kontaktoval head hunter s ponukou práce Brand Chef PRIMI. Pracoval som vtedy v Prahe, ponuka a podmienky boli lákavé. Vzal som to a do Medusy som nastúpil 1. júna 2018. Nastúpil som rovno na pozíciu Brand Chef pre PRIMI Eurovea, PRIMI Polus a bývalú PRIMI Michalskú. Nejakú dobu som spolupracoval s konceptom RIO.

Našiel si sa v tejto pozícii?

Áno, práca ma napĺňala hlavne kvôli kolektívu, dobrej organizácii a filozofii firmy. Bola to pre mňa zmena – pracovať pre najväčšiu gastro firmu na Slovensku s veľkokapacitnými projektami, ktoré sa riešia centrálne (Digital Park) a následne sa informácie distribuujú pre celú sieť prevádzky s úžasným systémom.

David Diaz Brand Chef Primi

Ako to vyzeral tvoj bežný pracovný deň?

Väčšinou som chodil po prevádzkach na denné kontroly, začínal som najnáročnejšími (PRIMI Eurovea) a končil tými menej náročnými. Organizoval som pravidelné porady so šéfkuchármi, aby sme vedeli, ako budeme v daný deň fungovať, či prišiel tovar od dodávateľov v poriadku, a či vôbec máme kompletný tím personálu v kuchyni. Nasledovala kontrola kvality produktu a implementovanie akýchkoľvek zmien v nákupe surovín alebo v systéme varenia (nové techniky, nové receptúry, školenie).

Bolo náročné vymýšľať nové jedlá?

Je to časť práce, ktorú mám veľmi rád, navrhovanie jedál, ktoré cítim, že môžu fungovať (hlavne sezónne jedlá). Ale inak, to vôbec nie je pre mňa jednoduché, pretože stále mám od brucha nápady, ktoré sú príznačné pre Španielsko (iste moje korene a škola) a implementovať ich na Slovensko (skúšal som to v Čechách), je niekedy náročné. Našťastie vždy sme našli cestu, magickú symbiózu, napriek odlišnostiam v tradíciách a kultúre. Asi to znamená, že svoju prácu mám rád…nech som, kde som.

Ako prebieha školenie?

Pre pozíciu Brand Chef, som si musel najprv zvyknúť a hlavne sa veľa vzdelávať. Môj názor je a vždy bol, že kuchár sa nikdy neprestáva učiť ani v tých oblastiach, ktoré si myslí, že už má pod kontrolou. Jednoducho príde deň, keď všetky tvoje teórie ohľadne nejakej techniky sa rozpadnú na prach a zmena je na svete… bomba! A takto presne to zdieľam so svojím tímom. Nie som tip, ktorý príde do kuchyne, kričí a nadáva (i keď niekedy nejaký ten poriadok som tiež musel…:)), ale práve naopak, verím v systém chladnej hlavy v správnom čase, rešpekt a otvorenú debatu. Takto sa cítim najlepšie a naplnene, a musím povedať, že mi to krásne funguje.

A čo atmosféra v kolektíve Medusy? Aká bola?

Prácu v kolektíve ľúbim, mám to v krvi 😊 a naše reštaurácie sú pre tímovú prácu ako stvorené. Vďaka tomu, že sú tímy veľké, pýta si to veľakrát obrovské sústredenie. Bola to pre mňa najväčšia výzva – udržať tím pohromade v spolupráci so šéfkuchármi. Atmosféra je väčšinou super, ale ako to všade býva, nie vždy bola pozitívna. Medusa má veľké reštaurácie, s jasnými cieľmi, ktoré môžu prinášať tlak. Jednoducho, dobrá nálada je dôležitá (alfa omega pre dobré fungovanie) a vždy som sa snažil motivovať tím, čo najlepšie ako viem, aj keď to niekde bolo naozaj náročné… hlavne v tejto dobe.

Čomu vďačíš za prácu v Meduse?

Medusa pre mňa bola a je obrovská skúsenosť, v pracovnom aj osobnom živote. Našiel som tu skvelý tím ľudí, ktorí stoja za to a vedia pomôcť aj v dobrých, aj v zlých časoch. Sú to skvelí kolegovia a ešte lepší kamaráti. A to bohužiaľ nemôže človek vždy povedať takto otvorene…
Systém a filozofia firmy je úžasný, je to tím ľudí, ktorý sa nevzdáva a neustále učí, tak ako ja, deň čo deň, neúnavne, aby optimalizoval svoju službu, a to je práve tá česť pracovať pre Medusu.

David Diaz Medusa

Teraz finalizujem svoju spoluprácu. Realita je, že už 17 rokov žijem mimo svojho domova (Barcelona). A počujem hlas, ako rodina a zem volá, a čím dlhšie, tým hlasnejšie, čo považujem za normálne… a teším sa strašne na nové cesty a nový začiatok 😊

VEĽKÁ VĎAKA MEDUSA!!!

A aj my ďakujeme Davidovi za úžasný čas a sme radi, že bol našou súčasťou. Ak chceš byť ako Dávid, tak hľadáme práve teba! 😊