Boli sme si pozrieť nové menu v KUBU

21. mája 2018

Znova sa po pár mesiacoch stretávame s Lacom Výpalom, brand chefom Kubu reštaurácií. Dnes sa s ním rozprávame v jeho domovskom Auparku, kde donedávna viedol reštauráciu.

Meškáme, tri hlavné bratislavské ulice boli úplne upchaté. Keď prichádzame, vidíme, že Laci už má vytlačené nové menu. Ako prvé si všimneme, že chýba sekcia snacky – sendviče, wrapy, bagety…

„Zvolili sme namiesto toho sekciu bruschetty. Taká chuťovečka k vínu alebo ako predjedlo.“

Bruschetty nás zaujali. Vyzerajú dobre, chutia čerstvo, majú delikátnu kôrku a jemné vzdušné cesto. Dozvedáme sa, že si pečivo pečú priamo v reštaurácii. „Máme schopných pizzérov, ktorí robia s cestom. Povedali sme si, že si budeme vyrábať vlastné ciabatty. Takisto vlastnú focacciu aj vlastné žemle na burgre. Keďže robíme len z kvalitných a čerstvých surovín, prišlo nám to logicky ako najlepšia možnosť.“

Práce na novom menu sa začali v januári, v máji sa dokončuje – je to prvá veľká zmena po troch rokoch. Približne 80% jedálneho lístka prešlo zmenou. Jedlá sú spoločným dielom Laciho a Mareka Bielčika – šéfkuchára Kubu Aupark.

„S Marekom sme si recepty vzájomne dopĺňali. Veľmi dobre sa mi s ním robí.“ Jednou z výziev pre Laciho a Mareka bolo urobiť zmeny, ktoré budú zásadné, no zároveň splnia očakávania hostí.

„Sme v nákupnom centre, máme tu klientelu, ktorá sem chodí pomaly každý deň. Nechcú experimentovať, chcú sa chutne najesť. Vybrali sme približne 20% jedál, ktoré sú najobľúbenejšie. Tie nemôžeme meniť. Pri ostatných som povedal, že musia ísť preč,“ vysvetľuje Laco. „Chcel som to nastaviť tak, aby jedna vec zapadala do druhej“, dopĺňa.

 

Hlavný motív celého menu sú ľahké jedlá, keďže ide leto. To znamená, že Marek a Laci minimalizovali suroviny ako zemiakové pyré, smotanu, mleté mäsá… Zelenine dali viac miesta, než bolo zvykom v minulosti.

Takáto výrazná zmena lístka je podobná tomu, ako keď sa otvára nová reštaurácia. My sme našťastie zohratí tím, takže nám zmeny problémy nerobia. Celé nové menu si môžete prezrieť tu, a nám nezostáva nič iné, ako vás srdečne pozvať  a popriať vám dobrú chuť!