Bartenders Camp

8. marca 2017

Tak ako v minulom roku, aj tento odštartuje unikátna barmanská súťaž Medusa Cocktail Competition. Prvý ročník zožal veľký úspech a v tom druhom nás čaká niekoľko zaujímavých zmien. Jednou z najväčších je Medusa Bartenders Camp 2017, na ktorom sa okrem 30 súťažiacich barmanov, zúčastní aj 10 vybraných barmanov zo slovenskej a českej barovej scény.

Trojdňový camp sa bude konať od 13.3. do 15.3. v nádhernom prostredí Nízkych Tatier. Okrem kúpania v termálnych bazénoch a ďalších mimobarových aktivít, čaká všetkých účastníkov 6 zaujímavých sessions, ktoré budú viesť svetové osobnosti barovej scény. Každá session bude mať rovnakú tému, ale obsah sa bude líšiť na základe zeme, v ktorej pôsobia naši zahraniční hostia. Táto téma bude korešpondovať aj s  celým posolstvom súťaže, ktorým je ukázať barmanom kam smerujeme, akým štýlom chceme pracovať a kde vidíme budúcnosť nápojovej gastronómie. Začneme predstavením svetových trendov, históriou, ale aj budúcnosťou od najpovolanejších z najpovolanejších. Naši hostia sa okrem workshopov ujmú aj role patrónov súťaže MCC a v neposlednej rade zaujmú miesto v porote jednotlivých kôl.

Kto sú zahraniční porotcovia?

Timo Janse, Holandsko

Timo pôsobí ako bar manager vo vychýrenom holandskom bare Door 74, ktorý sa vďaka nemu vypracoval do rebríčka TOP 50 barov sveta. Dvakrát bol nominovaný do “Tales of the Cocktail in New Orleans” kde získal ceny v kategóriách Best new bar a Best internacional bar. Mimo toho je zakladateľom Perfect serve barshow, barovým konzultantom a porotcom vo viac ako 17tich krajinách sveta.

 

Aris Chatziantoniou, Grécko

Aris pracoval dlhé roky po baroch v Aténach a okolí. Popritom sa stal ambasádorom pre Metaxu, organizátorom viacerých barmanských show a eventov napríklad v Mexiku, Mníchove, Paríži, a Londýne. Je zakladateľom a bar managerom v bare MoMix, ktorý sa špecializuje na molekulárnu mixológiu. Tá je jeho veľkou vášňou. Popritom stíha aj pôsobiť ako profesor barmanských kurzov v inštitúciách ako je Le Monde a Delta, porotca na rôznych súťažiach a školiteľ molekulárnej mixológie.

Robb Collins, Veľká Británia

Robb momentálne pôsobí ako člen známej londýnskej skupiny barových nadšencov London Cocktail Club. Robb nazbieral počas svojej dlhoročnej barovej kariéry kopec skúseností za barmi po celom svete, napr. v USA, Austrálii a Novom Zélande. Počas svojej kariéry sa zúčastnil nemalého počtu súťaží. Na svojom konte má napríklad titul víťaza U.K. Martini Masters, alebo účasť vo finále legendárnej súťaže Bacardi Legacy.

Evgeny Shashin, Rusko

Evgeny nám predstaví nielen ruské trendy, ale aj lokálne ingrediencie, ktoré rád používa pri príprave svojich koktailov a taktiež balalajku. Tiež neviete čo to je? Tak to sa máte na čo tešiť! V súčasnej dobe Evgeny pracuje pre úspešnú ruskú značku White Rabbit Family.

Chris Grotvedt, Nórsko

Chris pôsobil ako profesionálny hokejista v najvyššej nórskej lige až do jeho zranenia v 25 rokoch. Potom sa rozhodol pre kariéru v gastronómií, v ktorej sa mu doteraz, tak ako v hokeji, darí viac než dobre. Krátko po presťahovaní do Osla prebral rolu bar managera v 5 hviezdičkovom hoteli Continental. Počas nasledujúcich pár rokov sa úspešne zúčastnil niekoľkých barmanských súťaží. Najdôležitejší bol pre neho úspech, ktorý zožal na Havana Club Grand Prix 2014 na Kube, kde sa dostal medzi top 6 barmanov z celého sveta. Neskôr sa stal bar managerom v ďalšom luxusnom hoteli v Oslo, kde jeho menu vyhralo cenu ”Best Cocktail Program”. Chris vo svojej rodnej krajine založil Oslo Bar Show a momentálne cestuje po celom svete, kde robí školenia o barovej kultúre a aktuálnych trendoch.

 

Medusa Bartenders camp sa zakončí 15. marca veľkou párty v bratislavskom Le Clube. Zároveň sa týmto oficiálne odštartuje druhý ročník MCC, rozlosujú sa barmani do tímov a predstaví sa celá štruktúra druhého ročníku súťaže. Večer svojím vystúpením potešia hostí aj víťazi prvého ročníku súťaže.