Ako vyzerá práca generálneho manažéra vo wagamama?

24. marca 2021

Lucka, ako dlho si v Meduse? Ako si sa k nám dostala?

V Meduse pracujem od septembra 2018. A ako som sa sem dostala? V bývalej práci som nebola úplne spokojná, bola to tuším jar 2018. Brat mi vtedy poslal odkaz na inzerát, kde hľadali manažérov do Medusy. Boli to pozície pre Rio a wagamama. Rozhodla som sa ísť na pohovor pre pozíciu General Manager vo wagamama. Túto pozíciu sa mi nepodarilo vtedy obsadiť, ale za pár mesiacov mi volali z HR oddelenia, že je voľná pozícia Assistent of General Manager (Floor Manager), a či by som mala záujem o pohovor. Samozrejme, že som to prijala, videla som v tom príležitosť. Na pohovore som prešla, z práce ma pustili hneď a moja cesta v Meduse a wagamama sa začala 🙂

Ako sa vyvíjala tvoja kariéra v Meduse?

IMG 20210317 WA0002

Moja kariéra v Medusa nabrala vysokú rýchlosť od začiatku.. Po 3 mesiacoch som sa dostala cez výberové konania do Talent Manažmentu, čo je program pre predprípravu na vyššie manažérske pozície. Počas jedného roka sme absolvovali školenia s profesionálmi z rôznych odvetí, pracovali sme v tíme na projekte, ktorý sme v závere roka museli odovzdať.

V tú istú dobu, ako začal Talent Manažment, mi prišla ponuka zapojiť sa do nového projektu firmy „Projekt Ľudia“.  Krátko som pôsobila ako ambasádor jednej z našich prevádzok, a taktiež som dostala možnosť robiť koordinátora refresh menu pre wagagama. Ďalej som sa zúčastňovala rôznych prednášok a degustácií.

Práca ma napĺňala asi snáď všetkým – práca s ľuďmi, či už so zamestnancami alebo zákazníkmi, každodenné riešenie chodu prevádzky. Najviac ma však napĺňal pocit z dobre odvedenej práce celého tímu.

Ako vyzerá bežný deň na prevádzke?

IMG 20191212 WA0002

Ráno prídem na prevádzku, dni máme naplánované, ale nikdy nevieš, čo ťa môže v ten deň prekvapiť mimo tvojich plánov. Prevádzka je živý organizmus.. každý deň musíš rátať s neočakávanými situáciami. Potom prichádza obedňajší prime time, kedy sa primárne venuješ iba rajónu – pomoc personálu, dohľad na obsluhou, spokojnosť zákazníkov, prípadné riešenie sťažností a poobede riešenie agendy.

Za rok sa nám podarilo vybudovať stabilný tím, tých najšikovnejších. Vždy sme sa snažili viesť celý tím k tomu, aby pracoval spoločne, sme na jednej lodi. Samozrejme, že sme občas riešili aj nepríjemné situácie, ale nič z toho nebolo nevyriešiteľné. Môžem povedať, že práve ten kolektív a atmosféra v ňom, nás udržala po kope počas tejto nepríjemnej situácii.

Ako vyzerá navrhovanie nových jedál?

wagamama je v tomto špeciálna, tým že sme franchíza, to nie je také jednoduché. My si sami nemôžeme vymýšľať jedlá, a ak áno, musia prejsť schvaľovacím procesom v Anglicku. Menu refresh mávame 2x do roka a návrh nám príde z UK. Sú produkty, ktoré musíme povinne zaradiť a ostatné už prispôsobujeme slovenskému trhu. Menej obľúbené produkty vyraďujeme a vymieňame ich za tie, ktoré majú predpoklad byť úspešnými. Minulý rok vo februári sme stihli konferenciu v Londýne, kde nám predstavili nové produkty (samozrejme s tým spojený aj tasting) , žiaľ kvôli pandémií, sa nám jarný menu refresh nepodarilo spustiť. Každopádne to bola úžasná skúsenosť.

Je vzdelávanie potrebné?

Myslím, že najdôležitejší tréning/školenie je na úplnom začiatku. Ak si správne a dôkladne zatrénujete ľudí pri nástupe – „život na prevádzke“ budete mať ľahší. U mňa je to hlavne o práci s mojimi manažérmi. Je dôležité, aby si nastupujúci nový manažér prešiel všetkými pozíciami, aby chápal prepojenie a tímovú prácu medzi všetkými strediskami (bar, kuchyňa a rajón).

Čo bolo na tvojej pozícii náročné?

Ja by som to ani nezvala slovom „náročné“. Všetká práca a agenda okolo pozície generálneho manažéra je výzva, či už sú to vzťahy, prepojenie s prevádzkou, s back office-om, samotná práca na rajóne, či v kuchyni.

Čomu vďačíš za prácu v Meduse?

Za prácu v Meduse vďačím hlavne svojmu bratovi, ktorý mi posunul inzerát s ponukou práce. Taktiež ľuďom, ktorými som bola obklopená z pracovnej aj osobnej stránky. Samozrejme celému svojmu úžasnému tímu, ktorý to dotiahol aj napriek náročnej dobe tam, kde sa wagamama nachádza teraz a v neposlednom rade sebe za vytrvalosť.

Chcela by som poďakovať Meduse a všetkým svojím kolegom za príležitosti a spoluprácu. Spoznala som tu veľa úžasných ľudí, ktorí sa s odstupom času stali mojimi priateľmi. Je to niečo nepopísateľné 🙂

Ďakujeme Lucka za skvelé nasadenie a motiváciu. Prajeme veľa úspechov a šťastných dní.
Ak chceš Luckine miesto, ozvi sa nám.