3. kolo Medusa Cocktail Competition

10. mája 2016

Už tretie, predposledné, dejstvo má za sebou naša celoročná barmanská súťaž MCC. V minulom kole sme zažili karibskú rumovú divočinu, tentokrát sme sa spolu so 7 súťažnými tímami preniesli do kľudných vôd cognacu, ktorý mali súťažné tímy za úlohu predstaviť širokej verejnosti pomocou slovenských surovín. Neľahká úloha, s ktorou sa ale všetky tímy popasovali na výbornú.

Téma súťažného kola aj samotného kokteilu bola jasná, ale aj tak sme si pre súťažné tímy pripravili menšie spestrenie. Zatiaľ čo v prvých dvoch kolách absolvovali všetky súťažné tímy workshop na tému daného kola, tentokrát sa rola obrátila a každý tím mal za úlohu usporiadať svoj vlastný workshop na tému cognac. Hodnotenie tohto workshopu sa samozrejme veľkou mierou premietlo do celkového hodnotenia súťažného kola. Každý tím sa tejto časti zhostil odlišne a bolo skvelé sledovať najrôznejšie nástroje na samotné vzdelávanie barmanov. To bolo aj účelom tejto úlohy. Naučiť barmanov a ukázať im, ako ťažké môže byť zaujať a vzdelávať iných barmanov. Pre väčšinu súťažiacich to bolo po prvýkrát v ich kariére, čo niečo takéto robili a určite ich to posunie opäť o kúsok ďalej.

IMG 4027 2IMG 3980 2

Tretie kolo sa odohralo v jednom z najluxusnejších bratislavských klubov, Le Club, kde celá súťaž začala slávnostným galavečerom. Tímy si zvolili najrozličnejšie slovenské suroviny, zaujímavé postupy prípravy a úžasné príbehy a scénky s tým spojené, avšak postúpiť mohli iba 4 tímy. Odborná porota v zložení Vladimír Hronský (Executive Somelier Medusa Group) a Tomáš Gyen (niekoľkonásobný barmanský majster Slovenska) si ale vybrala iba 3 zo 4 tímov, ktorým by sme týmto radi zagratulovali. 4. tím sa rozhodli porotcovia poskladať z jednotlivcov, ktorí ich vo vypadnutých tímoch zaujali či už svojim prejavom alebo barmanským umením.

IMG 4021 2IMG 4043 2

Posledné kolo, Final Four sa odohrá už v júni. Naše pozvanie na túto jedinečnú akciu prijali svetoví odborníci v nápojovej gastronómii. Súťažné tímy už začali pracovať na prvých dvoch zo štyroch úloh, ktoré ich v tomto kole čakajú. Prvým je napísanie dvoch odborných článkov (Čo robí barmana barmanom? It’s a gin O’clock), ktoré budú poslané do nemenovanej redakcie, ohodnotené a najlepší článok z každej témy bude aj publikovaný. Druhou časťou je samotný kokteil, témou je ZROD LEGENDY. Téma je veľmi otvorená a už teraz sme veľmi zvedaví, akým smerom sa tímy uberú. Nemusia sa totižto nutne odrážať iba od kokteilov, keďže za legendu môže každý z nich považovať niečo alebo niekoho iného. Veríme, že vymyslia aj niečo (kokteil) čo tu ešte nikdy nebolo. Ďalšie dve časti sú prekvapením, o ktorom sa dočítate nabudúce.

 

 

Zloženie tímov vo štvrtom kole bude:

Team A Team D
Buchlík Richard, Trafo Katarína Martanová, Primi Eurovea
Rotman Marek, Primi Michalská Maroš Marek, Centrálna Klubovňa
Rampáček Jakub, Rio Chudý Matúš, Slang
Team M Team L
Dičer Luboš, Rio Němček Martin, Rio
Stojka Karol, Primi Michalská Lučkanič Martin, Medusa Restaurant & Club
Majdán Tomáš, Primi Michalská Dušan Andrašov, Primi Eurovea