2. kolo medusa cocktail competition

27. novembra 2015

Druhé kolo Medusa Cocktail Competition sa konalo koncom septembra na móle reštaurácie Mercado. V krásny slnečný deň sa pri Dunaji stretlo 10 súťažných tímov a zaujímavá porota. Z 10 tímov postúpilo do tretieho kola 6. Porota sa však rozhodla vyskladať nový súťažný tím z členov vypadnutých tímov a preto bude nakoniec v treťom kole súťažiť spolu 7 tímov.

O čom bolo druhé kolo? Témou bola rumová cesta Karibikom. Súťažné tímy, ako už býva zvykom, absolvovali workshop a po ňom dostali neľahkú úlohu, získať a zaškoliť pre svoj tím jedného čašníka, ktorý sa pre toto kolo stane členom ich tímu. Samotná súťaž sa následne odohrávala v dvoch dejových líniach.

Prvá časť súťaže sa odohrávala za barom, kde súťažné tímy prezentovali svoje kokteily porote, ktorá bola zložená zo zástupcu popredného výrobcu ginu a absintu v Európe, Martina Žufánka, a jeho kolegu Róberta Šajtlava. Róbert bol minulý rok ocenený titulom slovenského barmana roku a je v súčasnosti ambasádorom slovenského likéru Bentiana. Príbehy, ktoré mali súťažiaci pripravené, rovnako ako kostýmy a v neposlednej rade kokteily, boli častokrát až čarovné.

ICT0071

Druhá časť sa odohrávala pri stole, ktorý obsluhoval čašník. Ten mal za úlohu zaujať porotcu nielen kokteilom, ale i informáciami o ňom, ako aj informáciami o celej kategórii rumov. Porotcom nebol nikto iný, ako popredný slovenský gastro fotograf Dušan Křístek. Hodnotenie každého čašníka sa premietlo do celkového hodnotenia jednotlivých tímov. Prečo? Pretože môžete mať skvelých barmanov, ktorí dokážu vytvoriť úžasné kúsky a tiež čašníkov, ktorí dokážu oslniť každého hosťa, ale musí medzi nimi fungovať spolupráca, zdieľanie informácii aj vzdelávanie, aby zákazník odchádzal spokojný.

ICT0164

Porotu najviac zaujalo vystúpenie, spolupráca aj kokteily tímu H v zložení: Nina Furiková, Marek Rotman, Marin Daňo a ako čašníčka Alexandra Ujházyová, ktorá taktiež vyhrala cenu pre najlepšieho čašníka.

Zloženie tímov v treťom kole bude:

Team C  Team D
Pitoňáková Dominika, Mercado  Molčan Jakub, Primi Eurovea
Drobňak Matej, Kubu Aupark  Maroš Marek, Centrálna Klubovňa
 Chudý Matúš, Slang
Team G Team H
Michal Floriš, Primi Michalská Daňo Martin, Kubu Aupark
Richard Buchlík, Trafo Rotman Marek, Primi Michalská
Stojka Korado, Kubu Aupark Furiková Nina, Rio
Team K Team L 
Jakub Rampáček, Rio Matej Babinec, Bystrická Klubovňa
Martinovič Mário, Ventúrska Klubovňa Lučkanič Martin, Medusa Restaurant & Club
Šimon Kubala, Barrock Kaszaš Michal, Primi Eurovea
Team M
Luboš Dičer, Rio
Stojka Karol, Primi Michalská
Majdán Tomáš, Primi Michalská