História firmy

2023
- MINT City Walk Dubaj, COMO CAFE, Primi City Walk Dubaj

Primi – City Walk

V novembri 2023 sme preniesli do Dubaja jednu z našich najobľúbenejších reštaurácii Primi. Nachádza v C2 City Walk a ponúka všetko, čo si pod pojmom talianska kuchyňa môžete predstaviť. Primi predstavuje oázu pokoja plnú bohatých chutí s menu, ktorého základom sú kvalitné suroviny. Môžete si tu vychutnať celý rad možností od tradičných denne čerstvo pripravovaných talianskych cestovín a pizze až po morské plody a chutné šaláty. Nechýbajú ani naše domáce limonády, káva či originálne nápoje.

MINT – City Walk

Obľúbený koncept MINT sa rozrastá nielen na Slovensku. V marci 2023 pribudol ďalší v Spojených arabských emirátoch. MINT City Walk ponúka všetko, čo si na ňom zákazníci obľúbili už v roku 2021 príjemné prostredie, chutné jedlá po celý deň, remeselné limonády podľa našich receptúr a nami praženú kávu.

COMO CAFE

Novinku na gastromape hlavného mesta, s názvom COMO CAFE, inšpiroval južanský cit pre bohémsky „sladký“ život. Plný radostí, vášni k jedlu a pestrofarebných vnemov, ktoré zákazníci nájdu nielen na tanieri. Spája temperament celodenne pulzujúceho bistra a do detailu vyladené chute talianskej kuchyne.

2022
- MINT

MINT Pradiareň

V najvýznamnejšej priemyselnej pamiatke a zároveň národnej kultúrnej pamiatke, Pradiarni 1900, sme v apríli 2022 otvorili vlajkovú loď konceptu MINT. Industriálny priestor s vysokými stropmi charakterizuje otvorená kuchyňa v jadre. Kto chce, môže sledovať, ako vzniká jeho jedlo či drinky priamo pod rukami našich šikovných ľudí. Tradične nechýba corner shop s naším čerstvým pečivom, sendvičmi, croissantmi aj lahodnými dezertmi, ktoré sa pýtajú ku káve z našej vlastnej pražiarne.

MINT Plynárenská

V júli 2022 vzniká v budove BBC 5 na Plynárenskej ulici kompaktná verzia populárneho MINTu z Ružinova. Teší všetkých, ktorí si po ceste do práce majú chuť dať čerstvý croissant alebo začať deň kávou. Zároveň slúži ako predajňa našich pekárenských výrobkov.

MINT Karlovka

Čerstvé pečivo a káva od septembra rozvoniavajú vďaka novému MINTu aj v Karlovej Vsi. V poradí štvrtý MINT sa nachádza hneď vedľa Karloveskej Klubovne na Jurigovom námestí. Zákazníci si môžu prísť vychutnať počas celého dňa jedlo, nápoje či našu vlastnú kávu.

MINT – Dubai Mall

Rok 2022 by sa dal pre nás označiť aj rokom MINTu. V decembri sme ho ukončili expanziou za hranice Európy s našim i vašim obľúbeným konceptom. V jednom z najväčších obchodných centier na svete, Dubai Mall, si môžu domáci aj turisti vychutnať MINT jedlá, originálne nápoje a kávu z našej pražiarne.

2021
- MINT, WERK

MINT

V júni 2021 sme otvorili prvý Mint, ktorý sa stal ďalšou súčasťou našej širokej rodiny gastro konceptov. Mint v Ružinove prináša kombináciu pekárne, bistra a kaviarne. Spája v sebe všetko, čo máme radi – tradičné pekárenské remeslo, čerstvú praženú kávu a taliansku kuchyňu. V blízkej budúcnosti plánujeme otvoriť viac Mint-ov v rôznych častiach Bratislavy a priniesť tak kvalitné pekárenské produkty, dobrú kávu, remeselné limonády a svieže jedlo čo najviac Bratislavčanom.

WERK

V októbri 2021 sme v Jurkovičovej Teplárni otvorili nový koncept Werk. Jurkovičova Tepláreň je jednou z posledných pamiatok na zlatý vek priemyslu v Bratislave. Budova bola v roku 2008 vyhlásená za Národnú kultúrnu pamiatku. Vo Werku ponúkame mimoriadny zážitok v industriálnom priestore s originálnym zložením jedálneho lístka s ponukou vegánskych jedál, rýb, mäsitých pokrmov, lahodných dezertov, kraftových nápojov, svetových vín a vlastnej kávy. Variabilný priestor sa snažíme prispôsobiť meniacim sa náladám dňa, iný zážitok cez deň a iný večer, kedy sa Werk mení na lounge priestor s tlmeným svetlom a atmosférou nikdy nespiaceho Manhattanu.

2019
- Crustino

CRUSTINO

Vo februári 2019 sme po niekoľkých mesiacoch intenzívnej práce s rekonštrukciou a vylaďovaním produktov rozšírili naše portfólio o ďalšiu prevádzku a v Bratislave sme otvorili našu prvú vlastnú pekáreň a cukráreň. Nájdete tu kváskové produkty, tradičné koláče aj zážitkové dezerty, plnohodnotné obedy na moderný spôsob či taliansku kávu so sebou. V rámci dennej raňajkovej a obedovej ponuky ponúkame aj čerstvé krajce kváskového chleba s domácimi pomazánkami, plnené wrapy, šaláty, sýte polievky, či sendviče.

2018
- wagamama Parndorf, Epic Praha, Klub 39

WAGAMAMA PARNDORF

Vo februári 2018 sme po vyše dvoch rokoch prevádzky na Slovensku rozhodli priniesť jednu z reštaurácií wagamama aj do neďalekého Parndorfu – obľúbeného nákupného centra nielen pre Slovákov. Pozývame vás preto do novootvorených priestorov kúsok od Bratislavy. Rakúsko sa tak stalo 24-tou krajinou, v ktorej otvorila wagamama svoju prevádzku. Na ploche takmer 320 metrov štvorcových ponúkame sedenie pre 144 hostí. Počas leta a teplých dní ponúkame aj vonkajšiu terasu, na ktorej vieme usadiť ďalších 126 hladošov.

EPIC

Epic sme otvorili po takmer dvoch rokoch príprav koncom marca 2018. Epic je najmodernejší hudobný klub v Prahe so zameraním na elektronickú hudbu. Nájdete ho na Revoluční ulici 3, len kúsok od Dlouhé. Plocha 2500 m2 je rozložená na troch poschodiach v podzemí, z čoho dve sú určené pre hostí. Menšie parties sa konajú vo veľkej sále, kde sa o pitný režim stará štvorica barov. Kto sa nebojí výšok, má na hlavný stage výhľad z galérie na poschodí, kde je VIP zóna. K zóne vedie samozrejme samostatný VIP vstup. Ten najlepší zvukový a vizuálny zážitok zabezpečuje svetový zvukový systém L-Acoustics K2, cez 100m2 LED obrazoviek P 3,9 a najmodernejšie svetlá.

KLUB 39

16. október bol dňom kedy sme opäť otvorili brány Klubu 39. Táto legenda bratislavského nočného života sa nachádza priamo v srdci študenských domovov v Mlynskej Doline. Odohrávajú sa tu najlepšie žúrky od utorka do soboty s voľným vstupom pre všetkých. Okrem toho beerbong, stolný futbal, hostesky a kopa alkoholu.

2017
- Košická Klubovňa

KOŠICKÁ KLUBOVŇA

V máji 2017 sme otvorili už siedmu slovenskú Klubovňu, v Košiciach na Hlavnej ulici. Je už druhou prevádzkou Medusy v Košiciach.

2016
- La Pala, Klub 39

LA PALA

V apríli 2016 sme otvorili krásnu taliansku trattoriu a pizzeriu La Pala priamo v historickom centre Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí, na mieste pôvodného Slangu.

KLUB 39

V septembri 2016 otvorila Medusa Klub 39 v Mlynskej doline. kKlub 39 je dnes už legendárny podnik, ktorý na bratislavskej scéne pôsobil dlhé roky. Zákazníkom ponúka posedenie v príjemnej atmosfére a parádne žúrky do rána.

2015
- Ružinovská Klubovňa, Slang, Presto Chodov Praha, Primi Košice, Petržalská Klubovňa, Barrock Praha, Karloveská Klubovňa, Primi Viedeň, Kubu BBC5, Mlska, Mercado, wagamama

RUŽINOVSKÁ KLUBOVŇA

21. apríla sme otvorili Ružinovskú Klubovňu, štvrtú piváreň z celoslovenskej siete pivární. Ružinovská Klubovňa je už treťou Klubovňou v Bratislave. Nechýba tu stolný futbal, šípky a veľké LCD obrazovky, na ktorých premietame športové prenosy.

SLANG

Pôvodný Slang Pub prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a okrem vynovených priestorov dostal aj nový názov. Slang od mája 2015 ponúka skvelé pubové jedlo a meniacu sa sezónnu ponuku pivných špeciálov z veľkých a minipivovarov. Slang je ideálnym miestom pre pohodové stretnutie s kamarátmi, pri výbornom pive, hudbe a jedle.

PRESTO CHODOV

V máji 2015 sme otvorili už druhé pražské Presto, tentokrát v business centre Chodov. Presto ponúka rýchle a chuthné stravovanie pre všetkých návšetvníkov. Okrem obedov má v ponuke aj zaujímavé raňajky, sladké povzbudenia a šaláty.

PRIMI KOŠICE

V júni 2015 pribudla ku už existujúcim trom bratislavským reštauráciam Primi, štvrtá, v Košiciach. Košické Primi je prvou prevádzkou Medusy na východnom Slovensku. Primi ponúka vynikajúcu mediteránsku kuchyňu, starostlivo vybrané vína, moderné kokteily, pohodovú atmosféru, krásny interiér a skvelú hudbu.

PETRŽALSKÁ KLUBOVŇA

V júli 2015 sme otvorili už piatu slovenskú Klubovňu, v Petržalke na Starohájskej ulici. Petržalská je už štvrtou Klubovňou v Bratislave. Poskytuje viac ako 500 miest na sedenie a má najväčšiu terasu zo všetkých Klubovní, vrátane pódia pre vystúpenia hudobných skupín a detského ihriska. V Petržalskej Klubovni nechýba stolný futbal, šípky a veľké LCD obrazovky, na ktorých premietame športové prenosy.

BARROCK PRAHA

Po štyroch rokoch od otvorenia Barrocku v Bratislave, sme v septembri 2015 otvorili druhú pobočku v Prahe. Najlepšia rocková hudba všetkých dôb, DJs, živé rockové koncerty, burgery, rebrá, burritos a samozrejme pivo, panáky a kokteily. T

KARLOVESKÁ KLUBOVŇA

V septembri 2015 sme otvorili už šiestu slovenskú Klubovňu, v Karlovej Vsi na Jurigovom námestí. Karloveská je už piatou Klubovňou v Bratislave. Karloveská Klubovňa má v interiéri kapacitu viac ako 350 miest. Ďalších 180 miest nájdete na vonkajšej terase. V interiéri nájdete veľa fotografií, ktoré zachytávajú históriu rôznych časti Karlovej Vsi ako napríklad Karloveského ramena, vysokoškolských internátov či budovy Slovenskej televízie.

PRIMI VIEDEŇ

V októbri 2015 sme otvorili ďalšie Primi. Toto Primi je prvé, ktoré sme otvorili mimo Slovenska, tentokrát v srdci Viedne, na Neuer Market v blízkosti Viedenskej opery. Primi predstavujeme všetko, čo máte radi – skvelú mediteránsku kuchyňu, vyberané vína a príjemnú atmosféru.

KUBU BBC 5

V poradí tretia Kubu reštaurácia, tentokrát v priestoroch bývalej reštaurácie A la Carte, v administratívnom komplexe BBC 5, bola otvorená v okóbri 2015. Kubu BBC 5 jedálnym lístkom nadviazalo na úspech prvej reštaurácie a ponúka skvelé domáce cestoviny, pizzu, rizotá či rozmanité šalát a grilované špeciality.

MLSKA

Mlska sa v novembri 2015 presťahovala z pôvodných priestorov v Bory Mall do Aupark Shopping Center. Mlska je moderné bistro, ktoré je určené rodinám s deťmi. V jedálnom lístku nájdete šaláty, cestoviny, rizotá aj burgre a ďalšie streetfoodové mlsky. Sladké jazýčky potešia palacinky, ktoré pripravujeme aj v bezlepkovej verzii, ako aj čerstvá ponuka raw koláčov a zdravé smoothies s obsahom “superfoods”. Návštevu Mlsky si užijú aj deti, pre ktoré je k dispozícii skvelý detský kútik, ako aj špeciálna ponuka jedál aj nápojov. Súčasťou prevádzky je aj malý obchodík, v ktorom si môžete zakúpiť rôzne food & deco produkty.

MERCADO AUPARK

V novembri 2015 sa Mercado presťahovala z pôvodných priestorov v Eurovea do Aupark Shopping Center. Mercado je synonymom zdravia a čerstvosti. Ponúka zaujímavú a nekonvenčnú fúziu zdravých jedál, s použitím bio a lokálnych surovín. Na tvorbe jedálneho lístku sa podieľala uznávaná odborníčka na zdravú stravu Silvia Horecká, preto v ňom nájdete skutočne zdravé výživné a hodnotné moderné jedlá. V nápojovom lístku reštaurácie Mercado nájdete domáce limonády, tradičné malinovky z domácich bio sirupov, ako aj vína z malých alternatívnych slovenských vinárstiev.

WAGAMAMA

Spoločnosť Medusa Group prinisiela na Slovensko populárny koncept wagamama a v decembri 2015 otvorila prvú reštauráciu wagamama v bratislavskom nákupnom centre Eurovea. Koncept reštaurácií je rovnaký na celom svete a je inšpirovaný umením „kaizen“. Čerstvosť, hravosť, sloboda a to najchutnejšie jedlo, ktoré sa dostane na váš stôl ihneď v momente ako je pripravené. Menu v reštauráciách je inšpirované japonskou a pan-ázijskou kuchyňou.

2014
- Presto Florentinum v Prahe, Centrálna Klubovňa, Ventúrska Klubovňa, Bystrická Klubovňa, Kubu Bory, Mlska

VSTUP NA ČESKÝ TRH

PRESTO FLORENTINUM

V januári roku 2014 vstúpila spoločnosť Medusa historicky prvýkrát aj na český trh. V úplnom centre hlavného mesta Prahy, v najnovšom a najmodernejšom centre Florentinum sme otvorili krásnu modernú kantínu zo známej siete PRESTO.

OTVORENIE SIETI PIVÁRNÍ KLUBOVŇA

CENTRÁLNA KLUBOVŇA

13. marca 2014 sme otvorili Centrálnu Klubovňu, prvú piváreň z celoslovenskej siete pivární. Klubovňa je miesto pre priateľov, pre ľudí zo štvrte, kde sa nachádza. Je to miesto, kde sa podáva výborné pivo a ktoré dýcha atmosférou.

VENTÚRSKA KLUBOVŇA

15. júla sme otvorili druhú bratislavskú, Ventúrsku KLubovňu, ktorá sa nachádza v historických priestoroch Erdodyho paláca, v úplnom centre mesta.

BYSTRICKÁ KLUBOVŇA

21. októbra v priestoroch historickej budovy Barbakanu sme otvorili Bystrickú Klubovňu, tretiu piváreň z celoslovenskej siete pivární. V Bystrickej Klubovni nesmie chýbať dobré pivo, skvelé jedlo a úžasná atmosféra.

KUBU BORY

V poradí druhá Kubu reštaurácia, tentokrát v nákupnom centre Bory Mall, jedálnym lístkom nadviazala na úspech prvej reštaurácie a ponúka skvelé domáce cestoviny, rozmanité šaláty, ale aj pizzu, steaky, ryby či fitness jedlá. Interiér podniku je opäť inšpirovaný new yorským loftom s jemne priemyselnou atmosférou.

MLSKA

Kaviareň a bistro Mlska je druhou prevádzkou skupiny Medusa Group v nákupnom centre Bory Mall. Mlska je moderné bistro inšpirované francúzskou kuchyňou. V jej ponuke nájdete tradičné sladké i slané francúzske palacinky, chutné šaláty, quiche, sendviče, bagety, ciabatty a zdravé sladké mlsky ako napríklad chia alebo quinoa puding.

2013
- Mercado, Volkswagen Slovakia

MERCADO

Medusa otvára po rekonštrukcii svoju v poradí už druhú prevádzku v obľúbenom nákupnom centre na nábreží Dunaja. Nový a jedinečný koncept sa nesie v znamení čerstvosti, energie južanských trhov, farieb a priateľskej atmosféry.

VOLKSWAGEN SLOVAKIA

V roku 2013 vyhrala spoločnosť významný tender vyhlásený spoločnosťou VW Slovakia na exkluzívneho dodávateľa závodného stravovania pre fabriky v Bratislave a v Martine. Konkrétne ide prevádzu 11 kantín a 1 VIP reštaurácie pre manažment.

2012
- Trafo Music Bar, Flowers Restaurant, Trafo Café, Medusa restaurant & Club vo Viedni

Doposiaľ najväčšia akvizícia spoločnosti. Medusa prevzala kompletne všetky gastroaktivity v Erdődyho paláci na Ventúrskej 1 v centre Bratislavy. Vďaka tejto akvizícii Medusa rozšírila svoje portfólio o ďalšie 4 značky a prevádzky.

TRAFO

Hudobný klub fungujúci od roku 2006, ktorý sa nachádza v podzemí Erdödyho paláca. Hviezda na scéne bratislavského party života. Imidžovou súčasťou priestoru je funkčná trafostanica.

FLOWERS RESTAURANT

Romantické nádvorie paláca z 18. storočia, mediteránska kuchyňa, presklený strop. Jedna z najlepších reštaurácií Slovenska.

TRAFO CAFÉ

Kaviareň nad známou diskotékou. Štýlové koktejly, chutné snacky.

Vstup na rakúsky trh

MEDUSA RESTAURANT & CLUB

V roku 2012 Medusa Group historicky prvýkrát vstúpila na zahraničný  trh otvorením prevádzky v samom srdci Viedne neďaleko Viedenskej opery, MEDUSA RESTAURANT & CLUB. Reštaurácia, lounge, nočný klub a krásna letná terasa, výnimočné 3 poschodia, ktoré ponúkajú príjemne a štýlovo strávený čas. Fúzia mediteránskej a medzinárodnej kuchyne, fantastické drinky, lahodná a kvalitná káva, live DJ´ s, nezameniteľná atmosféra.

2011
- Barrock, Slang Pub

BARROCK

Najväčší rockový podnik v centre Bratislavy propagujúci rock ako životný štýl a miesto, kde sa nikto na nič nehrá. Jeho súčasťou sú atmosférické rockové dekorácie, členitý priestor na 2 podlažiach ponúkajúci rôzne type zábavy. Menu ponúka mimo drinkov aj chutné streetfood menu.

SLANG PUB

Tradičná slovenská krčma s čerstvým tankovým pivom a takmer 10 ročnou tradíciou.

2010
- Primi River Lounge, Le Club, Bistro Café & Creperie, Primi Café, Kubu, Ala Carte, Sit & Eat

Výnimočný a rekordný rok v histórii spoločnosti. Medusa Group otvorila a úspešne uviedla na trh 5 nových reštaurácii.

Koncept PRESTO sa rozrástol o 2 nové, upravené prevádzky.

PRIMI CAFÉ, LOUNGE AND RESTAURANT

Reštaurácia v nákupnom centre Polus dekorovaná útulným nadčasovým interiérom a open space kuchyňou typickou pre väčšinu reštaurácii Medusa.

LE CLUB

Exkluzívny večerný podnik, trendy koktejly a bublinky v pohári s doprovodom live DJ´s.

BISTRO CAFÉ & CREPERIE

Útulné francúzske bistro so širokou ponukou sendvičov, šalátov ale najmä lahodných francúzskych palaciniek v sladkých i slaných kombináciách.

PRIMI RIVER LOUNGE

Situovaná na brehu Dunaja v nákupnom centre Eurovea. Prímorský pocit, pozitívnou energiou nabitý lounge a chutná mediteránska kuchyňa. Jedna z najúspešnejších prevádzok Medusy.

KUBU

Čerstvé domáce ručne robené cestoviny, fit jedlá, najkvalitnejšia káva z ponuky Lavazza. Interiér inšpirovaný newyorským loftom, detský pizza pult  a samozrejme otvorená kuchyňa.

ALA CARTE, SIT & EAT

Úpravou konceptu samoobslužných reštaurácií PRESTO vznikli dve nové prevádzky, ktoré rozšírili ponuku denného stravovania a prišli s novou pestrou ponukou.

2009
- Rio Grande Restaurant, Night Bar and Café

RIO GRANDE RESTAURANT, NIGHT BAR AND CAFÉ

Výnimočná udalosť v histórii spoločnosti, definovaná otvorením prevádzky RIO GRANDE RESTAURANT,NIGHT BAR AND CAFÉ na Hviezdoslavovom námestí, ktorá sa rýchlo stala najnavštevovanejšou reštauráciou v centre Bratislavy.  Rio bol ambiciózny koncept, ponúkajúci fúziu originálnej reštaurácie, nočného klubu a kaviarne na jednom mieste.

2005
- Primi

PRIMI MICHALSKÁ

V roku 2005 nasledovalo otvorenie ďalšieho legendárneho konceptu, prvej prevádzky PRIMI pod Michalskou. Bola známa svojou príjemnou uvoľnenou atmosférou na 2 poschodiach, nádhernou veľkou záhradou vrátane zimnej prevádzky a skvelou návštevnosťou.

2003
- Medusa, Presto

MEDUSA

Spoločnosť MEDUSA vznikla otvorením reštaurácie v historickom centre Bratislavy pod Michalskou bránou. Medusa vynikala novým prístupom
ku gastronómii a nočnému životu, vďaka čomu sa zakrátko stala legendou zábavy hlavného mesta. Aj po zatvorení bola inšpiráciou pre ďalšie reštaurácie, ktoré sme neskôr v Bratislave otvorili.

PRESTO

Úspešný rok sme ukončili uvedením siete samoobslužných reštaurácií PRESTO na trh. Podarilo sa nám tak zmeniť úroveň
denného biznis stravovania v Bratislave.